Οριστικό λουκέτο στην Ολλανδία, με πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Τον τερματισμό της σεζόν μετά από κυβερνητική οδηγία ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας.

Η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε τη διεξαγωγή οποιασδήποτε δημόσιας μεγάλης συνάθροισης μέχρι τις 1 Σεπτεμβρίου. «Συνεπώς δεν σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τα πρωταθλήματα», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Ομοσπονδίας. Ωστόσο θα χρειαστεί η συναίνεση της UEFA, η οποία απαιτεί κοινή στρατηγική σε όλες τις χώρες που βρίσκονται υπό την αιγίδα της, ώστε να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης χρονιάς.

Η UEFA άφησε ανοιχτό παράθυρο για διακοπή κάποιου πρωταθλήματος «σε εξαιρετικές περιπτώσεις», αλλά δεν έκρυψε την έντονη αντίθεση και δυσαρέσκειά της όταν οι Βέλγοι αποφάσισαν να τερματίσουν τη δική τους Λίγκα πριν από μερικές εβδομάδες. Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Στην Ολλανδία η Eredivisie είχε φτάσει στην 26η αγωνιστική και ο Άγιαξ με την Αλκμάαρ ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα σενάρια:

-Η μεγάλη κατηγορία θα διεξαχθεί του χρόνου με 20 ομάδες; Αυτό θα σημαίνει ότι Ντεν Χάαγκ και Βάαλβαϊκ δεν θα υποβιβαστούν, ενώ η Κάμπουρ και η Ντε Γκράαφσαπ, οι δύο ομάδες που ήταν στις πρώτες θέσεις της δεύτερης κατηγορίας, θα ανέβουν ώστε η σεζόν 2020-21 να έχει 20 ομάδες στην Eredivisie. Σε αυτό το σενάριο, όλα δείχνουν την ανάδειξη του Άγιαξ ως πρωταθλητή.

-Θα ακυρωθεί η φετινή σεζόν; Αυτό θα σημάνει ότι δεν θα υπάρξει πρωταθλητής, ούτε ομάδες που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν. Σαν να μην έγινε η σεζόν ως την διακοπή της.

-Θα κριθεί η σεζόν μέχρι το χρονικό σημείο της διακοπής; Μετά τις 25 αγωνιστικές ο Άγιαξ ήταν στην πρώτη θέση με 56 βαθμούς. Τους ίδιους βαθμούς είχε και η Άλκμααρ, αλλά ο «Αίαντας» υπερτερούσε στη διαφορά των γκολ. Αυτό το σενάριο θα σημάνει την ανάδειξη του Άγιαξ ως πρωταθλητή, ενώ Ντεν Χάαγκ και Βάαλβαϊκ, που ήταν οι δύο τελευταίες της βαθμολογίες μέχρι τη στιγμή της διακοπής θα πέσουν στην δεύτερη κατηγορία.

To Top