Οριστικό «λουκέτο» στη φετινή Ligue 1, Επισήμως τέλος η σεζόν 2019 – 2020!

Πρόωρο τέλος αναμένεται να μπει στην ποδοσφαιρική σεζόν στη Γαλλία καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση θ’ ανακοινώσει τον τερματισμό σεζόν σε Ligue 1 και 2 και το Δ.Σ της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει το Μάιο για την κατάταξη, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς.

Στη Γαλλία με την έξαρση του κορωνοϊού να είναι ραγδαία και τα θύματα συνεχώς να αυξάνονται φαίνεται πως θα υπάρξει αλλαγή δεδομένων με πρωθυπουργική απόφαση και το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γαλλία, ο Εντουάρντ Φιλίπ αναμένεται να ανακοινώσει το πρόωρο φινάλε σε Ligue 1 και Ligue 2 επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία από την πανδημία. Μάλιστα λέγεται πως αναμένεται να επεκτείνει την απαγόρευση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου, ακόμα και χωρίς θεατές.

Η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας (LFP) θα συνεδριάσει μέσα στο Μάιο για να αποφανθεί για την κατάταξη, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς.

Για την ιστορία, η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ligue 1 έχοντας 12 βαθμούς διαφορά (και ένα ματς λιγότερο) από τη 2η Μαρσέιγ, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται Αμιάν και Τουλούζ. Έτσι με τα δημοσιεύματα στη Γαλλία να το θεωρούν δεδομένο, η επιστροφή στη δράση αναμένεται μετά τα μέσα Αυγούστου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

To Top