Οριστικό: Στη Γ’ Εθνική Πανιώνιος και Πλατανιάς

Την παρουσία Πλατανιά και Πανιωνίου στη Γ’ Εθνική και τη διαδικασία ανόδου στη Football League επιβεβαίωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη σημερινή της συνεδρίαση.

Παράλληλα, αποδέχθηκε την εισήγηση για τροποποίηση της προκήρυξης της Super League 2 σε ό,τι αφορά την άνοδο. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η άνοδος της πρωταθλήτριας και μπαράζ ανάμεσα στον δεύτερο της κατάταξης και τη 13η ομάδα της Super League 1.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τροποποίηση της προκήρυξης της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21, αναφορικά με την διαδικασία ανόδου στη Super League 1. Η τροποποίηση προβλέπει απευθείας προαγωγή της πρωταθλήτριας ομάδας, ενω ο 2ος της κατάταξης θα δώσει αγώνες μπαράζ με την 13η ομάδα της Super League 1. Το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα της Super League 2 θα εγκριθεί μόλις εναρμονιστεί με το αντίστοιχο της Super League 1 και του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ενέκρινε το αίτημα της Super League 2 για παράταση της διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου και ΟΦ Ιεράπετρας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Ενέκρινε την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, καθώς και την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για αύξηση των ομάδων της Football League απο 19 σε 20, με τον προβιβασμό του σωματείου Σαντορίνη 2020, βάσει του άρθρου 20, παράγραφος 10 του ΚΑΠ.

Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την ένταξη του Πλατανιά στον 10ο όμιλο, της Κασσιόπης στον 5ο όμιλο και του Πανιωνίου στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Επίσης από την Γ’ Εθνική κατηγορία στη Football League θα ανέβουν 4 ομάδες μετά από ειδικό τουρνουά με συμμετοχή των 10 πρωταθλητών σε δύο ομίλους, οι οποίοι θα καταρτισθούν με γεωγραφικά κριτήρια».

To Top