ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οριόλ και Χαβίτο «σκιαγραφούν» το προφίλ του Aντρέου: «Έμπειρος, ποιοτικός και επαγγελματίας»

Ο Αντρέου Γκουεράο προτάθηκε, η περίπτωση του εξετάστηκε διεξοδικά από τους ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» και όταν πείστηκαν ότι αξίζει να επιχειρηθεί έναρξη διαπραγματεύσεων, στην πρώτη κιόλας επαφή παρατηρήθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων, η οποία οδήγησε τις δύο πλευρές σε καταρχήν προφορική συμφωνία.

Η περίπτωση του 33χρονου Ισπανού, κρίθηκε ιδιαιτέρως αξιόλογη, καθώς είναι ένας παίκτης, ο οποίος έχει να επιδείξει ένα πολύ καλό βιογραφικό, αλλά και ικανοποιητικά αγωνιστικά στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν στον Νίκο Αναστόπουλο μία ακόμα επιλογή για τη μεσαία γραμμή.

Η «Αrena Press» ζήτησε την βοήθεια δύο πρώην ποδοσφαιριστών του Άρη, οι οποίοι στο παρελθόν -σε διαφορετικές χρονικές περιόδους- υπήρξαν συμπαίκτες με τον Αντρέου Γκουεράο, να πουν την γνώμη τους και να παραθέσουν ότι πληροφορίες έχουν για τον 33χρονο μέσο.

«ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ»

Ένας εκ των δύο, είναι ο Οριόλ Λονθάνο, ο οποίος φόρεσε την φανέλα του Άρη την σεζόν 2010/11. Ο Ισπανός στόπερ, παρότι δεν μακροημέρευσε στους «κιτρινόμαυρους», συνέδεσε το όνομα του με την κορυφαία ευρωπαϊκή πορεία του Άρη στην Ευρώπη, με την τότε ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Τον Αντρέου Γκουεράο τον συνάντησε για πρώτη φορά στην Ρασίνγκ Σανταντέρ, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες -σχετικά πολύ πρόσφατα- και μάλιστα για μία σχεδόν διετία (2013/15).

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης με ποιότητα στον τρόπο που αγωνίζεται. Οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα φρόντισαν να του δώσουν τα στοιχεία που χρειάζεται ένας καλός σύγχρονος μέσος. Καλή πάσα και σωστή αντίδραση. Ήταν από τους καλύτερούς μας παίκτες εκείνη την περίοδο. Πάντα στα βασικά πλάνα του προπονητή μας», τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος -πλέον- Οριόλ Λονθάνο, ο οποίος τερμάτισε την καριέρα του στην Ρασίνγκ, τον Ιούλιο του 2015 σε ηλικία 35 ετών.

Θα ταιριάξει στο ελληνικό στιλ ποδοσφαίρου;

«Έχει παίξει σε πολλά πρωταθλήματα, οπότε μπορεί και προσαρμόζεται εύκολα, ανάλογα τις απαιτήσεις. Θα βοηθήσει πολύ».

Ο Άρης και η Θεσσαλονίκη σου έχουν λείψει;

«Πάρα πολύ! Ειδικά ο κόσμος της ομάδας και η πόλη. Με την τότε διοίκηση έχω πολλά παράπονα. Με είχαν… απλήρωτο! Ο κόσμος, όμως, είναι φοβερός. Τους έχω στην καρδιά μου γιατί ζήσαμε σπουδαίες στιγμές, όπως τότε με την Ατλέτικο. Να είναι πάντα καλά και να κάνουν υπομονή. Ξέρω τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά».

«ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ»

Η δεύτερη γνώμη, ζητήθηκε από τον Φρανσίσκο Χαβίτο, με τον οποίο -όπως αποκάλυψε  η «Α»-  ο Αντρέου είχε επαφή προ ολίγων ημερών, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τον Άρη και την Θεσσαλονίκη. Για την γνωριμία τους, πρέπει να ανατρέξει κανείς πολλά χρόνια πίσω, καθώς συνυπήρξαν στην δεύτερη ομάδας της Μπαρτσελόνα την σεζόν 2004/05.

Το αρχικό ερώτημα, είχε να κάνει με την ηλικία του Ισπανού και το κατά πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα σκληροτράχηλο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Φούτμπολ Λιγκ:

«Θεωρώ ότι δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι περισσότερο εγκεφαλικός παίκτης. Δεν είναι o τύπος του ποδοσφαιριστή που θα “οργώσει” το γήπεδο. Θα αρκεστεί στο να δημιουργεί και όταν χρειάζεται να βρίσκεται στη σωστή θέση για να μαρκάρει. Πλέον, παίζει πιο πολύ με την εμπειρία του, κάτι που ισοσταθμίζει αισθητά την ηλικία του».

Θα αντέξει την πίεση ενός συλλόγου, όπως ο Άρης;

«Πιστεύω πως ναι. Και σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η ηλικία και η εμπειρία που έχει αποκομίσει από την καριέρα του. Πάντα είναι δύσκολο να σηκώσεις το ειδικό βάρος της φανέλας του Άρη, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Απ΄όσο ξέρω και έχω μάθει, είναι άριστος επαγγελματίας, οπότε θα δουλέψει σκληρά για να το καταφέρει. Και μόνο η παρουσία του στον Άρη θα του δώσει ένα επιπλέον κίνητρο».

To Top