Ορτίθ: Ήμουν εθισμένος σε ναρκωτικά και αλκοόλ!(video)

Στις 29 Ιουνίου ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ περνούσε… της φυλακής τα σίδερα για παράνομη κατοχή ναρκωτικών και όπλων. Δύο μήνες μετά δήλωσε δημόσια ότι ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ επειδή έπαθε κατάθλιψη και προσπαθεί να ξεφύγει, συμμετέχοντας σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και επιστρέφοντας στο μπάσκετ ως “δάσκαλος” σε μικρά παιδιά!

Το είδωλο των Πορτορικάνων από τον χώρο του αθλητισμού είχε συλληφθεί στις 29 Ιουνίου για παράνομη κατοχή μαριχουάνας (118 δενδρύλλια), ενώ είχαν βρεθεί στο σπίτι του στο Καγιέι όπλο και σφαίρες. Από τότε και για τους επόμενους δύο μήνες ο 47χρονος Ορτίθ, που αγωνίστηκε στον Άρη δύο χρονιές (την δεύτερη μισή γιατί αποχώρησε), κερδίζοντας το κύπελλο Κόρατς το 1997, ακολούθησε θεραπευτικό πρόγραμμα σε κέντρο αποκατάστασης και πριν από λίγες μέρες του δόθηκε η δυνατότητα να επιστρέψει στην… κοινωνία και να ασχοληθεί και πάλι με την σχολή μπάσκετ που διαθέτει.

Ο Ορτίθ έδωσε συνέντευξη στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, “El Nuevo Dia”, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “είχα κατάθλιψη εδώ και χρόνια, δεν ήμουν καλά και εθίστηκα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Είχα αυτό το πρόβλημα και πήγαινε ολοένα και χειρότερα. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα αυτό το διάστημα”.

Το “Ζιζάνιο” είπε επίσης πως “τώρα είμαι ήρεμος στο σπίτι μου και δουλεύω με τα νέα παιδιά στη σχολή μπάσκετ, αλλά πρέπει να συνεχίσω αυτή τη διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συνεχιστεί σε φαρμακευτικό και ψυχολογικό επίπεδο η θεραπεία. Νιώθω ήδη πολύ καλύτερα, κάνω πράγματα που πάντα ήθελα και είμαι αισιόδοξος πλέον, έχω πίστη. Καμιά φορά ο θεός σε βάζει σε περίεργα μονοπάτια…”.

Ρωτήθηκε αν ο κόσμος έχει αλλάξει την στάση του απέναντί του και απάντησε πως “πάντα υπάρχει η εξαίρεση, αλλά στην πλειοψηφία του ο κόσμος με αντιμετώπισε με θετικό τρόπο. Πολλοί προσευχήθηκαν για μένα και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ. Δεν πρόκειται να σκύψω το κεφάλι. Θέλω να αφήσω πίσω μου ότι έγινε και να κοιτάξω μπροστά. Δεν δέχτηκα τον αποκλεισμό από κανέναν, αλλά πριν ο άλλος αντιδράσει με έναν τέτοιο τρόπο, ας κοιτάξει μέσα στο σπίτι μου μην έχει ανάλογο πρόβλημα”.

Δείτε το βίντεο της εφημερίδας “El Nuevo Dia”, με την εξομολόγηση του Ορτίθ για το πρόβλημά του, μπροστά στην κάμερα  

To Top