ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οφείλουν να είναι έτοιμες μεταγραφικές λύσεις, που θα βοηθήσουν με το… καλησπέρα

Η απόφαση του Άρη να κινηθεί εντελώς διαφορετικά στο μεταγραφικό “παζάρι” από το αρχικό πλάνο, οφείλεται ξεκάθαρα στην… σκούπα που επέλεξε να γίνει στο ρόστερ, μετά το “κάζο” του αποκλεισμού από το Κύπελλο, ο Θοδωρής Καρυπίδης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Λίγα 24ωρα πριν το ματς με τον Εργοτέλη -ίσως και πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό- όλα έδειχναν πως οι ιθύνοντες του Άρη, περισσότερο θα προσέθεταν δύο-τρεις πινελιές στο κάδρο της φετινής ομάδας τον Ιανουάριο. Πλέον, προχωρούν σε ριζικές αλλαγές. Και εδώ γεννάται η μεγάλη τους ευθύνη…

Η αλλαγή πλεύσης δεν έγινε τόσο μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, όσο μετά τον αποκλεισμό από τον Εργοτέλη. Ο Θοδωρής Καρυπίδης αποφάσισε… σκούπα και μοιραία όλα άλλαξαν στον Άρη. Από εκεί που όλα έδειχναν πως με περίπου πέντε αποδεσμεύσεις και δύο-τρεις προσθήκες θα έκλεινε ο Ιανουάριος για τον Άρη, ξαφνικά οι λύσεις συμβολαίων αγγίζουν τις οκτώ-εννέα και μοιραία θα αυξηθούν οι μεταγραφές.

Το κατά πόσο είναι σωστό ή λάθος, θα το κρίνει η πορεία και η τελική έκβαση της φετινής σεζόν. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν όλοι στην ομάδα. Παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση.

Το ζητούμενο, όμως, είναι διαφορετικό και έχει διπλή όψη. Από τη μία αν είναι έτοιμος ο Άρης τη δεδομένη χρονική στιγμή να λύσει περίπου εννέα συμβόλαια και φυσικά τι είδους παίκτες είναι σε θέση να αποκτήσει. Αυτό που χρειάζεται είναι επιλογές που θα κάνουν άμεσα την διαφορά!

Διότι από τη στιγμή που υπάρχει ένα τέτοιο ξεσκαρτάρισμα, γίνεται αντιληπτό, πως η ομάδα βιώνει μία κρίση και τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν κανέναν μέχρι στιγμής. Ακόμα και όσους παραμένουν κανονικά. Υπό αμφισβήτηση είναι πλέον όλοι, ειδικά μετά την μέρα ντροπής στο Ηράκλειο.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πως πλέον ο Άρης δεν θα προχωρήσει σε μεταγραφές… επένδυσης (όπως είχε πει σε συνέντευξή του ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος προ… κρίσης) αλλά σε ποδοσφαιριστές έτοιμους να βοηθήσουν με το… καλησπέρα στην ομάδα.Ειδάλλως δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία να “ξηλώσεις” το 1/3 του ρόστερ, αν οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι πολύ καλύτερες από τις προϋπάρχουσες.

Και φυσικά θα ήταν φρόνιμο από πλευράς Άρη να τελειώσει άμεσα το θέμα των αποδεσμεύσεων. Δεν γίνεται να… σέρνεται τις τελευταίες μέρες ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Δεν θα είναι καθόλου καλή εικόνα, αύριο στο Νέο Ρύσιο να υπάρχουν παίκτες που έχουν ενημερωθεί ότι αποχωρούν και έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Δεν βοηθά στο γενικότερο κλίμα εντός ομάδας, που όπως είναι λογικό δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του.

Όπως επίσης πολύ σημαντικό και ωφέλιμο θα ήταν, να είχαν ήδη ανακοινωθεί ή να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα οι πρώτες προσθήκες που στον αριθμό ενδέχεται να είναι δύο με τρεις όπως υποστηρίζουν στην ομάδα. Να δουλέψουν με τον Σάββα Παντελίδη, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, προκειμένου να είναι σε θέση σύντομα να προσφέρουν.

To Top