Χωρίς κατηγορία

ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2: Η πρώτη νίκη… ήρθε εκτός έδρας και μετά από 10 αγωνιστικές (video)

Έμελλε να περάσουν οι δέκα πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Super League, για να πετύχει την πρώτη νίκη του, ο Ιωνικός, εκτός έδρας και κόντρα στον ΟΦΗ (0-2), με δυο γκολ του Βασίλη Μάντζη.

Ό,τι δεν κατάφερε σε δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις προηγούμενες αγωνιστικές, ο Ιωνικός το κατάφερε στο Ηράκλειο και ισοβαθμεί, πλέον με τον ΟΦΗ στην προτελευταία θέση. Αποδοκιμασίες των Κρητικών φιλάθλων για την απόδοση των γηπεδούχων.

Στο ντεμπούτο του Λιθουανού προπονητή, Βάλντας Νταμπράουσκας, ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με σχήμα 4-2-3-1 και άρχισε το παιχνίδι με ενθουσιασμό για να σκοράρει. Στο 11′, οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τοράλ απο πλάγια θέση, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά ο γκολκίπερ του Ιωνικού απέκρουσε την μπάλα σε δυνατό πλασέ. Στο 20′ ο Τζου βρήκε χώρο, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Χουτεσιώτης έκανε νέα απόκρουση, ενώ στο 25′, ο Τοράλ τρυματίστηκε και αναγκαστικά αντικαταστάθηκε από τον Μπουζούκη.

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ιωνικός στο 26′. με τον Σεμπά να μπαίνει από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι για τον Μάντζη ο οποίος επιχείρησε το πλασέ και η μπάλα πέρασε εκτός της εστίας του Μανδά. Οκτώ λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει για τρίτη φορά, από την παράλληλη σέντρα του Λάρσον, αλλά ο Γκερέρο για εκατοστά του δευτερολέπτου, δεν βρήκε την μπάλα ενώ αυτή είχε περάσει και από τον Χουτεσιώτη. Στο 44′, ο Γκερέρο «πάτησε» περιοχή, έχοντας, όμως, πολύ άστοχη κατάληξη της προσπάθειας του.

Στο 52΄ο Ιωνικός είχε εξαιρετική στιγμή να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σεμπά μπήκε από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, τροφοδότησε τον Μάντζη ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ και ο Μανδάς απέκρουσε με το πόδι. Και μετά την πρώτη προειδοποίηση τους, οι Νικαιώτες σκόραραν στο 56′, Σέντρα του Λοβέρα, ο Μάντζης έκανε υψηλότερο άλμα από τον Μπαλογιάννη και με κεφαλιά, σημείωσε το 0-1. Τρία λεπτά. αργότερα, ο Ιωνικός είχε και νέα ευκαιρία για το 0-2, με δυνατό σουτ του Μάντζη.

Ο Νταμπράουσκας χρησιμοποίησε τους Ντουρμισάι και Θοράρινσον μετά το 63′ για να ενίσχυε την επίθεση της ΟΦΗ, αλλά η άμυνα του Ιωνικού ήταν αποτελεσματική και δεν απειλήθηκε, ενώ αντίθετα σε φάση αντεπίθεσης οι παίκτες του Σπανού αναπτύχθηκαν ιδανικά και σε διπλή ευκαιρία, ο Βασίλης Μάντζης, ύστερα από απόκρουση του Μανδά σε πλασέ του Ρομαό, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό γκολ του και των φιλοξενουμένων (84΄).

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (63′ Θοράρινσον), Μεγιάδο (74′ Ντίκο), Περέα, Ντιουσέ (63’Ντουρμισάι) , Τζου (46′ Θεοδοσουλάκης), Τοράλ (25′ Μπουζούκης), Γκερέρο,

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (76′ Μασάς), Λοβέρα (69′ Λοβέρα), Σεμπά (87′ Φμαπιάν), Ελευθεριάδης, Μάντζης (87′ Ιωαννίδης).

To Top