“ΟΧΙ” από τον λαό! Στρατιωτική παρέλαση χωρίς πολιτικούς!

Η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής χωρίς επίσημους από τον πολιτικό χώρο! Χιλιάδες κόσμου είπαν το μεγάλο “ΟΧΙ” και δεν επέτρεψαν την παρουσία των πολιτικών, ούτε καν του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος αποχώρησε. Μαζί του αποχώρησαν και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων και η παρέλαση έγινε με το πλήθος να… αποθεώνει τους παρελαύνοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας κατά την αποχώρησή του από την λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου τόνισε πως “λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι ντροπή να ακούμε τέτοια υβριστικά συνθήματα. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη. Είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη όταν εγώ έχω πολεμήσει για την πατρίδα μου από τα 15 μου”.
Ορισμένοι αποκάλεσαν τον κ. Παπούλια προδότη και αυτό ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Με την αποχώρηση των πολιτικών εκπροσώπων, η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά, αν και ο κόσμος που βρίσκεται είχε κλείσει κατά πολύ μεγάλο μέρος την παραλιακή λεωφόρο.

Χαμός σε όλη τη χώρα!
Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Πύργο Ηλείας και το Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο, οι φετινές παρελάσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στιγματίστηκαν από πρωτοφανή επεισόδια και αποδοκιμασίες των πολιτών.

Στην πρωτεύουσα σημειώθηκε ένταση όταν ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό με αντικυβερνητικά συνθήματα μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεττανία».
Στην Πάτρα απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην Αγίου Ανδρέου, ένα γκρουπ διαδηλωτών κρατώντας μαύρες σημαίες φώναζε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και στη συνέχεια κινήθηκαν στην εξέδρα των επισήμων στην οποία δεν είχαν ανέβει ακόμα.

Διαδηλωτές κατέλαβαν το δρόμο, η παρέλαση διαλύεται πριν καν αρχίσει και αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση χωρίς να μπορούν.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73”. Μάλιστα έκαψαν στη μέση του δρόμου και μια γερμανική σημαία.

To Top