Ασημακόπουλος: “Εχω τις καλύτερες αναμνήσεις”

Φόρεσε την φανέλα του Άρη για δύο χρόνια (2004-2006) και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να ζήσει μεγάλες στιγμές. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος θα επιστρέψει και πάλι ως αντίπαλος στο Παλέ όμως για αυτόν κάθε παιχνίδι με αντίπαλο τον «αυτοκράτορα» είναι ξεχωριστό, όπως δήλωσε και στο PRESSARIS. Στην διετία του αγωνίστηκε σε δύο τελικούς (Κύπελλο και ULEB Cup) ενώ παράλληλα την δεύτερη χρονιά του στον Άρη κατάφερε να πανηγυρίσει και την έξοδο της ομάδας στην Ευρωλίγκα έπειτα από αρκετά χρόνια.

Ο έμπειρος φόργουορντ τα τελευταία χρόνια έχει ριζώσει στο «σμαραγδένιο νησί» και αύριο θα τεθεί για μία ακόμη φορά αντίπαλος του «αγαπημένου» του – όπως δήλωσε – Άρη. “Οι αναμνήσεις που έχω από τα δύο χρόνια που φόρεσα την φανέλα του Άρη είναι οι καλύτερες. Αγάπησα την ομάδα και αν κρίνω από τις αντιδράσεις του κόσμου κάθε φορά που επιστρέφω με αγάπησαν και αυτοί”, ήταν το πρώτο σχόλιο του έμπειρου αθλητή ο οποίος στην συνέχεια δήλωσε: «Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κατάφερα να αγωνιστώ σε δύο τελικούς. Είναι η συμπεριφορά όλων των ανθρώπων που ήταν κοντά στην ομάδα. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε δύο τελικούς κάτι που ήταν πολύ σπουδαίο γεγονός στην καριέρα μου και ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Αναμνήσεις που σίγουρα κάθε αθλητής θα θυμάται σε όλη του τη ζωή”.

Αναφορικά με κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες, ο 35χρονος φόργουορντ υποστήριξε πως “γενικά το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Η κρίση το έχει επηρεάσει αρκετά και νομίζω πως αν γίνουν σωστά βήματα θα αλλάξουν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια. Και ο Άρης και ο Κολοσσός βρίσκονται σε αυτό το στάδιο. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Ο Άρης μπορεί να παίξει χωρίς τον κόσμο του όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Παλέ ακόμα και άδειο έχει άλλη αίγλη και σίγουρα το έργο μας δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

Ο Ασημακόπουλος μίλησε και για τα χρόνια που βρίσκεται στην Ρόδο: «Καταρχήν ο Κολοσσός είναι η δεύτερή μου αγάπη. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια και με τιμάει πολύ το γεγονός πως η διοίκηση με έχει κάνει αρχηγό. Από εκεί και πέρα η ομάδα έχει κρατήσει έναν κορμό από την περσινή σεζόν. Έχουμε μείνει παιδιά που είμαστε χρόνια στην Ρόδο και αγαπάμε την ομάδα έχουμε νέο προπονητή και νομίζω πως με δουλειά και υπομονή θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η διοίκηση αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν παίξει μπάσκετ και αυτό είναι πολύ θετικό γεγονός”.

To Top