ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οχτώ αρνητικά ρεκόρ στην πιο άσχημη μέρα του στη φετινή Α1

Η βαριά ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό συνοδεύτηκε από πολύ άσχημη εμφάνιση και οχτώ αρνητικά ρεκόρ για τους κίτρινους στο φετινό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΣΑΚΕ

– Η άμυνα του δεν λειτούργησε στα συνηθισμένα στάνταρ της και μάλιστα οι 80 πόντοι που δέχτηκε είναι οι περισσότεροι των 14 αγωνιστικών της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν εκείνο των 79 πόντων που δέχτηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

– Αρνητικό ρεκόρ όμως συνιστούν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και οι 59 πόντοι που σημείωσε στην επίθεση καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο των 64 πόντων που σημείωσε στο παιχνίδι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

– Οι “κίτρινοι” σούταραν με πολύ χαμηλά ποσοστά. Έτσι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ στα δίποντα ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια τους έχοντας 35,29% (18/51) αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο που είχαν μία εβδομάδα πριν κόντρα στον Κολοσσό H Hotels με 16/38 (42,1%). Πολύ χαμηλό και το ποσοστό στα τρίποντα με 4/17 (23,52%) όμως φυσιολογικά το 7,69% (1/13) που είχε ο Άρης απέναντι στον Κόροιβο δύσκολα θα καταρριφθεί.

– Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ισοφάρισε τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση της με τα 21 αμυντικά ριμπάουντ αφού τόσα είχε στο παιχνίδι της Ρόδου.

– Ενδεικτικό της αδυναμίας του Άρη στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού σήμερα, ήταν το γεγονός ότι έμεινε για πρώτη φορά στις 14 αγωνιστικές, σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ (9). Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του ήταν εκείνο των 11 ασίστ στην Αμαλιάδα.

– Το μόνο ίσως παρήγορο -στατιστικά τουλάχιστον- στοιχείο ήταν τα 11 κλεψίματα που αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης του Άρη αφού τόσα είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.

– Υπάρχει και συνέχεια όμως αφού η επίδοση των επτά πόντων στην πρώτη περίοδο είναι η μικρότερη για τον Άρη που είχε εννιά πόντους στην τέταρτη περίοδο τόσο του αγώνα με τον Κόροιβο, όσο και εκείνου με τον Ολυμπιακό.

– Αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είναι και οι 27 πόντοι που δέχτηκε στη δεύτερη περίοδο. Είχε παθητικό 24 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο του εντός έδρας αγώνα με την Κηφισιά.

– Η στατιστική αναδεικνύει το σημερινό, ως το χειρότερο φετινό παιχνίδι του Άρη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού το ομαδικό ranking έφτασε μόλις τους 39 βαθμούς, πολύ μακριά από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του που ήταν οι 61 βαθμοί του αγώνα με τον Κόροιβο.

To Top