Οχτώ προπονητές σε πέντε χρόνια!

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ο όγδοος τεχνικός του Άρη την τελευταία πενταετία. Από το 2007 που οι κίτρινοι προσέλαβαν τον Γκόρντον Χέρμπερτ μέχρι τον 50χρονο Έλληνα τεχνικό που διαδέχθηκε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο Άρης δεν μπορεί να στεριώσει στο υψηλό επίπεδο…

Η εφημερίδα “Goal” έκανε θέμα τους προπονητές του Άρη την τελευταία πενταετία: “Ο Βαγγέλης Αγγέλου πριν λίγες ημέρες έγινε ο 8ος τεχνικός που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο – όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν – έργο. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την περσινή σεζόν, υπάρχουν αλλαγές στους πάγκους στα μέσα της σεζόν.

2007-08: Ο Καναδός Γκόρντον Χέρμπερτ αντικατέστησε τον Αντρέα Ματσόν. Οδήγησε τον Αρη μέχρι τους «16» της Ευρωλίγκα, όμως στο πρωτάθλημα έχασε την 3η θέση. Για τον Χέρμπερτ υπήρχε γκρίνια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

2008-09: Ο Γιάννης Δαμιανίδης φέρνει πίσω τον Αντρέα Ματσόν, όμως τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Οι λανθασμένες επιλογές ξένων και τα οικονομικά προβλήματα που άρχισαν να εμφανίζονται έχουν ως αποτέλεσμα και πάλι η ομάδα να χάσει την 3άδα.

2009-10: Ο Ματσόν ξεκινάει τη χρονιά, όμως το κλίμα δεν είναι καλό. Αποχωρεί λίγους μήνες μετά και στην ομάδα έρχεται ο Φώτης Κατσικάρης. Ο Ελληνας τεχνικός δεν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση, ενώ όταν «σκάει» η πρόταση της Μπιλμπάο, είναι δύσκολο να την αρνηθεί. Τη σεζόν τελικά βγάζει ο Ντέιβιντ Μπλατ, όμως ο Αρης καταλήγει 7ος.

2010-11: Τα ηνία αναλαμβάνει ο αμφιλεγόμενος Σαρόν Ντρούκερ, ο οποίος αντικαθίσταται έπειτα από συνεχόμενες ήττες από τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Ο Αρης τερματίζει 4ος πίσω από τον ΠΑΟΚ.

2011-12: Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναλαμβάνει τα ηνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, όπου τα πάντα είναι ρευστά και τα οικονομικά προβλήματα «πνίγουν» την ομάδα. Ο Αρης τερματίζει 7ος”.

 

To Top