Ούμπιντες: «Να τελειώνουμε, για να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο»

Αρκετά προβληματισμένος εμφανίστηκε για την… επόμενη μέρα ο Χαβιέ Ούμπιντες. Προβληματισμένος από την κωλυσιεργία που δεν επιτρέπει σε αυτόν και τους συμπαίκτες του να επιλέξουν το νέο σταθμό της καριέρας τους.
Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5», όντας όμως συγκρατημένος μην κάνοντας λόγο για συμφωνία με τον Άρη, εφόσον δεν έχει μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Μαγνησίας.

Για την αναμονή της απόφασης τόσο καιρό είπε: «Είναι πολύ δύσκολο για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Όπως και για όλους τους φιλάθλους του Βόλου. Είναι η αβεβαιότητα αυτή που είναι πολύ δύσκολη».

Για το αν γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με το πότε θα μείνουν ελεύθεροι και τυπικά: «Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση. Μόνο από εφημερίδες και ίντερνετ ενημερωνόμαστε και περιμένουμε κι εμείς πότε θα μείνουμε ελεύθεροι».

Για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή: «Πράγματι είμαι ακόμα στον Βόλο κι εγώ και οι συμπαίκτες μου. Μόνο χθες δεν πήγα στην προπόνηση. Περιμένουμε τη λύση και μέρα με τη μέρα θέλουμε να βρεθεί να τελειώνει αυτή η κατάσταση».

Για τα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν γι’ αυτόν και τους συμπαίκτες του τόνισε: «Πράγματι έχουμε ενημερωθεί και από το ίντερνετ και τις εφημερίδες. Είναι λογικό, όμως από τη στιγμή που δεν είμαστε ελεύθεροι. Όταν τελειώσει όλο αυτό ο καθένας θα πάρει την απόφασή του για την καλύτερη για την καριέρα του και τη ζωή του».

Για το αν έχει ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του Άρη ή και το ότι έχει δημοσιευτεί ενδεχόμενη συμφωνία του με τους «κίτρινους» είπε: «Τα πράγματα πηγαίνουνε πολύ καλά, αλλά μέχρι να μείνω ελεύθερος δεν μπορώ να πω τίποτα. Όπως το ίδιο ισχύει και για τους Σανκαρέ, Ακόστα και Γιακούποβιτς που έχουν κάνει την καλύτερη επιλογή, όμως μέχρι να μείνουμε και τυπικά ελεύθεροι δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε κάτι».

Σχολιάζοντας τις οικονομικές απολαβές που έχει να λαμβάνει από τον Ολυμπιακό Βόλου ανέφερε: «Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το ζούμε κάθε μέρα. Θα χάσουμε εμείς, θα χάσει κι ο σύλλογος που στην ουσία θα διαλυθεί. Σαφώς και το πρώτο που θέλουμε είναι να μείνουμε ελεύθεροι, ενώ το αμέσως επόμενο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το οικονομικό. Αυτά που μας χρωστάνε».

Για την αδημονία του να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο δήλωσε: «Θέλουμε το γρηγορότερο να τελειώνει το θέμα, διότι όσο περνούν οι μέρες η νευρικότητα αρχίζει κι αυξάνεται. Να τελειώνουμε κι αυτό που μας αφορά είναι σίγουρα το ποδόσφαιρο. Να ξαναμπούμε στο χορτάρι και να αρχίσουμε να παίζουμε μπάλα».

Ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει μιλήσει με τον Σάκη Τσιώλη: «Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Τσιώλη ακόμα . Υπάρχει ενδιαφέρον, είναι τιμή μου και το σέβομαι, όμως δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω διότι δεν είμαι ελεύθερος».

Τέλος, μίλησε για την ομάδα που του έχει προκαλέσει εντύπωση στο ξεκίνημα της χρονιάς: «Μου αρέσει ο Παναιτωλικός, διότι μου θυμίζει έντονα τον περυσινό Ολυμπιακό Βόλου, επειδή κι εμείς ανεβήκαμε και ήμασταν πολύ καλοί. Πιστεύω θα είναι η ευχάριστη έκπληξη φέτος».

To Top