ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ούτε οι… πορτοφολάδες δεν κλέβουν έτσι! Τα ρεκόρ του Ξανθόπουλου με τα 8 κλεψίματα!

Επτά κλεψίματα σε ένα ημίχρονο είναι ενδεχομένως ρεκόρ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα οχτώ που έκανε συνολικά ο Βασίλης Ξανθόπουλος χθες στον αγώνα με τη Καβάλα συνιστούν την καλύτερη επίδοση τουλάχιστον των τελευταίων 17 ετών!

Σύμφωνα με την στατιστική έρευνα του ΕΣΑΚΕ:

– Καταρχήν πρόκειται για ρεκόρ περιόδου συνολικά στην Α1. Ο Ξανθόπουλος είχε πέντε κλεψίματα στο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο επίδοση που είχαν άλλοι εννιά παίκτες στις 19 αγωνιστικές που προηγήθηκαν.

– Τα οχτώ κλεψίματα είναι ρεκόρ καριέρας για τον Ξανθόπουλο αφού  το προηγούμενο του ήταν εκείνο των έξι κλεψιμάτων που έκανε δύο φορές. Στη χρονιά του ως ρούκι την περίοδο 2002-2003 με τη Νήαρ Ηστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και στον πρώτο μικρό τελικό των πλέι οφ του 2012 με τον Πανιώνιο στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό.

– Η σημερινή επίδοση του γκαρντ του Άρη όμως περνάει τα προσωπικά όρια ή και αυτά της σεζόν αφού είναι η κορυφαία της Α1 τουλάχιστον για τα τελευταία 16 χρόνια. Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 23 Οκτωβρίου 1999 όταν και πάλι ένας παίκτης του Άρη έκανε οχτώ κλεψίματα σε έναν αγώνα. Ήταν ο Γιώργος Σιγάλας που για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 1999-2000 όταν στο παιχνίδι με το Περιστέρι (63-64) ο «Ράμπο» σημείωσε την επίδοση που έπρεπε να περάσουν 16 και πλέον χρόνια για να εμφανιστεί ξανά στα γήπεδα της Α1.

* Υπήρξαν περιπτώσεις πολύ κοντά σε αυτήν την επίδοση στο μεσοδιάστημα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε επτά ως παίκτης του Ηρακλή στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας την περίοδο 2002-2003 ενώ επτά κλεψίματα έκαναν ακόμη ο Ζακ Ράιτ στο παιχνίδι Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ της περιόδου 2011-2012 και πέρυσι ο Τόρεϊ Τόμας με τον Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας.

Ασίστ και… Μπατίστ!

Το παιχνίδι της Καλαμίτσας έφυγε αφήνοντας για τον Βασίλη Ξανθόπουλο δύο ακόμη επιτεύγματα. Με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, έσπασε το «φράγμα» των 900 στην καριέρα του στην Α1 κάτι που μόνο άλλοι οχτώ παίκτες έχουν καταφέρει στο παρελθόν.

– Η σημερινή ήταν η 301η εμφάνιση του διεθνή γκαρντ στην κατηγορία και με αυτήν έφτασε στην 36η θέση της σχετικής λίστας τον Μάικ Μπατίστ.

To Top