Ο Άγιαξ ισοπέδωσε την Ρεάλ (1-4), πέρασε και η Τότεναμ (0-1) από την Ντόρτμουντ (videos)

Ο Άγιαξ ισοπέδωσε την Ρεάλ (1-4), πέρασε και η Τότεναμ (0-1) από την Ντόρτμουντ στα δυο πρώτα εισιτήρια για τους “οκτώ” του Τσάμπιονς λιγκ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η άτυπη εβδομάδα των… παθών ολοκληρώθηκε με τον πιο μαρτυρικό τρόπο για την Βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τις δύο ήττες από την μισητή Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη (για Κύπελλο και πρωτάθλημα), ήρθε το υπερηχητικό 4-1 του Άγιαξ που την άφησε εκτός συνέχειας του Champions League για πρώτη φορά στα προημιτελικά μετά τη σεζόν 2009-10 (όταν και είχε αποκλειστεί από τη Λυών)!

Η κάτοχος του τροπαίου είδε τον Αίαντα να κάνει ό,τι θέλει για 90 λεπτά μέσα στο σπίτι της και τελικά να παίρνει μια μεγάλη νίκη και πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, υποχρεώνοντάς την στη μεγαλύτερη ήττα της στην διοργάνωση των Αστεριών.  Ζιγέχ,  Νέρες, Τάντιτς, Σένε οι σκόρερ των Ολλανδών! Ο Ασένσιο το γκολ της τιμής για τους Μαδριλένους.

Ο Άγιαξ είναι η μόνη ομάδα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον τρίτο προκριματικό γύρο και ταξίδεψε στη Μαδρίτη γνωρίζοντας ότι πρέπει να ανατρέψει το 2-1 υπέρ της Ρεάλ του πρώτου αγώνα. Οι Ισπανοί είχαν ένα μικρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση, τόσο μικρό που εξανεμίστηκε μόλις σε επτά λεπτά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείεται στους «16» του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2009, όμως το σημαντικό ήταν άλλοι. Όσοι είδαν το ματς θα πρέπει να κατάλαβαν ότι κάτι σημαντικό έγινε στο χορτάρι του «Μπερναμπέου». Γράφτηκε ιστορία, όπως από εκείνον τον Άγιαξ του Φαν Χάαλ πριν από 24 χρόνια…

Έχει βρει τον τρόπο να την κερδίζει όποτε την συναντά! Η Τότεναμ επικρατώντας και στον επαναληπτικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αυτή τη φορά με 1-0, πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το αποτέλεσμα του πρώτου ματς είχε κρίνει, ουσιαστικά, τα πάντα. Μπορεί να λέμε ότι οι Γερμανοί δεν τα παρατούν ποτέ και να είναι αλήθεια, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η Τότεναμ δεν καταλαβαίνει από τέτοια όταν απέναντι της έχει την Ντόρτμουντ. Δύο φορές την αντιμετώπισε πέρυσι, δύο φέτος, τέσσερις νίκες είναι ο απολογισμός και η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο και του Χάρι Κέιν, ο οποίος βρήκε δίχτυα, συνεχίζει το ταξίδι της στην κορυφαία διοργάνωση…

To Top