Ο… άγνωστος Νίκος Γκίκας αποκαλύπτεται μέσα από το PRESSARIS!

Τον Νίκο Γκίκα ο Βαγγέλης Αγγέλου τον είχε εντοπίσει για τον Άρη λίγες βδομάδες αφού είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας την περσινή χρονιά. Παρακολούθησε την πορεία του με τον Φιλαθλητικό στην Α2, όπου ήταν συμπαίκτης με τους αδελφούς Αντετονκούμπο – και πρώτος σκόρερ της ομάδας του – και επέμεινε μέχρι τέλους για την απόκτησή του.

Ο Γκίκας είναι άγνωστος στο φίλαθλο κοινό του Άρη. Ουσιαστικά θυμίζει… Παναγιώτη Λιαδέλη, όταν ο Βολιώτης γκαρντ ερχόταν από τον Ολυμπιακό Βόλου στους κίτρινους από το… πουθενά και είχε συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα πριν από περίπου 20 χρόνια. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον Γκίκα, ο οποίος έχει την ικανότητα – σύμφωνα με τον Αγγέλου και την διάθεση που απορρέει από μέσα του να πρωταγωνιστήσει με την κίτρινη φανέλα. “Τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι είμαστε η πιο νεανική ομάδα στο πρωτάθλημα. Έχουμε δουλέψει ένα μήνα τώρα στα σημαντικότερα κομμάτια της νοοτροπίας και στο πως θα πρέπει να είναι το παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι το κλίμα είναι εξαιρετικό η χημεία είναι εξαιρετική και πιστεύω ότι το κλίμα θα είναι πολύ καλό”, είπε ο Γκίκας προσθέτοντας πως “θεωρώ ότι το κλίμα είναι καλύτερο από ότι μπορούσε να περιμένει κανείς. Ειδικά οι μεγαλύτεροι μας βοηθάνε αρκετά μέχρι στιγμής και είναι πολύ σημαντικό όταν υπάρχουν νέα παιδιά οι μεγάλοι να μπορούν να κάνουν τα νέα παιδιά να νιώσουν σαν το σπίτι τους και ο Αντώνης, ο Μιχάλης και ο Κώστας έχουν κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά».

Αναφορικά με την προσαρμογή του και τις διαφορές που συνάντησε σε σχέση με ό,τι έκανε μέχρι τώρα, ο νεαρός γκαρντ τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να προσαρμοστείς και ειδικά σε μία ομάδα όπως ο Άρης γιατί δεν είναι μόνο η κατηγορία αλλά και η ομάδα, καθώς ο Άρης έχει από πίσω μία τεράστια ιστορία και πιστεύω πως η ομαδική δουλειά μπορεί να με βοηθήσει στο να προσαρμοστώ πιο γρήγορα”.

Για το στυλ παιχνιδιού και την φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα ο Βαγγέλης Αγγέλου: “Γενικότερα η ομάδα έχει πλούσια αθλητικά προσόντα και σίγουρα αυτό θα με βοηθήσει καθώς το στυλ παιχνιδιού μου ταιριάζει απόλυτα με αυτό. Το μπάσκετ που θα παίξουμε θα μας βοηθήσει πάρα πολύ ώστε να αποδείξουμε όλες αυτές τις πτυχές των προσόντων που υπάρχουν”.



To Top