ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άλκης… ζει! “Έχε το νου σου στο παιδί!” Η ξεχωριστή εκδήλωση στις Συκιές (photos)

Η δομή “Εις το όνομα του Άλκη” επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, κατόπιν πρόσκλησης της Διεύθυνσης του συγκεκριμένου σχολείου και συνεργασίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού και 9ου Νηπιαγωγείου Συκεών.

Οι δράσεις και οι τέτοιου είδους συναντήσεις και ενημερώσεις δεν έχουν την προβολή και την απήχηση που θα έπρεπε, όμως είναι καθήκον όλων μας να τις αναδεικνύουμε, να τις υποστηρίζουμε και να τις ενισχύουμε, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, αν θέλουμε να δούμε έναν κόσμο να αλλάζει, αν θέλουμε μία κοινωνία χωρίς “Νάσους”, “Τόσκο”, “Άλκη” και πόσους ακόμα. Το “ας είναι ο τελευταίος”, θέλει διαρκή εγρήγορση και συμμετοχή στην πράξη.

Κλήθηκαν δάσκαλοι, γονείς και μαθητές των δύο σχολείων, όπως και του συστεγαζόμενου 11ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών και έδωσαν το παρών. Ο ΑλέξανδροςΤζιμπιλής εκπροσώπησε την Δομή “Εις το όνομα του Άλκη” και ο Κυριάκος Ιωσηφίδης την Urban Act και παρουσίασαν τους βασικούς άξονες που αυτή δημιουργήθηκε, τον σκοπό της, την συνύπαρξή τους, την συνεργασία και τις κοινές δράσεις ανά την πόλη, την Ελλάδα και όχι μόνο, ειπώθηκαν γεγονότα, έγινε κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων. Ερωτήσεις, απαντήσεις και προβληματισμοί ανθρώπων που τους απασχολεί η υγιής συνύπαρξη με τον διπλανό, τον συνάνθρωπο, τον αντίπαλο και ουχί τον εχθρό. Από την καθημερινότητα, την δουλειά, τον δρόμο, ως την κερκίδα.

Κάποια πράγματα θέλουν τον καιρό τους, τον χρόνο τους για να γίνουν κτήμα της κοινωνίας, κουλτούρα και καθημερινή πρακτική και ευθύνη. Δεν μετράμε παρουσίες. Την κάθε επομένη φορά, κάποιος ή κάποια από εμάς μπορεί να πάρει έναν ακόμα από το χέρι και οι λίγοι να γίνουν περισσότεροι. Όπως είπε, σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Αλέξανδρος: “Στόχος είναι τα παιδιά αυτών των παιδιών”, η αλλαγή φιλοσοφίας της επόμενης και μεθεπόμενης γενιάς, δηλαδή.

Το PRESSARIS βρέθηκε εκεί, στηρίζει και ενισχύει κάθε τέτοια ενέργεια. Αυτή που είναι ενάντια στην λήθη, υπέρ των αξιών που εκφράζει ο φίλαθλος και ο οπαδός. Είναι κοντά σε οτιδήποτε αγκαλιάζει το παιδί, το υγιές μέλλον του, έχοντας το βλέμμα και το νου του σε αυτό.

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

 

 

To Top