“Ο άνθρωπος ‘μετράει’ όσο ο λόγος του και η… κατάρα του επόμενου”! Ο Γιάννης Ιωαννίδης “αποκρυπτογραφεί” τη συνέντευξη Κάλας

Η πρώτη συνέντευξη του Άλεξ Κάλας ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη είναι γεγονός και ο Γιάννης Ιωαννίδης* σχολιάζει, παρουσιάζοντας την… άλλη ανάγνωση της μέσα από το PRESSARIS για τις διοικητικές εξελίξεις.

Οι φίλαθλοι του Άρη έχουν ανοσία στις προγραμματικές δηλώσεις. Από πού να πρωτοξεκινήσω: Αραβοισπανοί με Αλ Κάσιμι, Ζαχουδάνης, Τσαρουχοκαραμπέριδες, Σκόρδας, Ηλιάδης, Ψηφίδης, Στεφανίδης, Γαλανός. Ποια υπόσχεση / εξαγγελία να πρωτοθυμηθώ…

«Σε λίγα χρόνια θα υπάρχει μόνο ο Άρης και ο Ολυμπιακός» του Κοντομηνά; «Πάμε για 30 στα 30» του Κόντη; «Θα φέρω χορηγίες 1,4 εκατομμύρια» του Ηλιάδη; «μπορούμε να κρατήσουμε την ομάδα στη Football League» του Στεφανίδη; «Θα βάλω 1 εκατομμύριο» του Γαλανού;

Εύλογα, μπορείς να με ρωτήσεις…Γιατί υποθέτεις, αυθαίρετα, πως όλοι είναι ίδιοι; Ο κ. Κοσμάς Καλαϊτζίδης μίλησε ρεαλιστικά, χωρίς τάση μεγαλομανίας. Ίσως δεν είναι σαν αυτούς. Δεκτό. Ούτε αυτοί, όμως, έμοιαζαν με τους προηγούμενους όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί. Δεν υπονοώ ότι ιστορία επαναλαμβάνεται παντού και πάντα. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Η μνήμη, ωστόσο, είναι πολύτιμη ως ‘όπλο αποφυγής’ του κανόνα που μας οδήγησε στη ‘Γ Εθνική.

Τόσα χρόνια, τα μαλλιά και τα αυτιά των φιλάθλων έχουν πέσει από όσα άκουσαν και είδαν στον Άρη. Το μόνο αισθητήριο που απέμεινε είναι τα ταλαιπωρημένα μάτια τους. Τα λόγια είναι, πλέον, κούφια. Δεν έχουν καμία σημασία. Μόνο οι πράξεις μπορούν να ζεστάνουν την καρδιά. Οι πράξεις και το όραμα που απορρέει εξ’ αυτών…

Η κατάρα του… ‘επόμενου’

Θα με νιώσουν όσοι έχουν ‘χτυπήσει’ γκόμενα, που μόλις ‘βγήκε’ από αποτυχημένη μακροχρόνια σχέση έχοντας φάει κέρατο. Και άγιος να είσαι, τραβάς το μαρτύριο της γκρίνιας και της καχυποψίας  εξ’ αιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που άφησε ο προηγούμενος.  Πρέπει, αναγκαστικά, να καταβάλεις στην αρχή τριπλάσια προσπάθεια για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Όταν, όμως, το καταφέρεις κερδίζεις για πάντα την καρδιά της.

Κι όσο την πείθεις, τόσο εξυψώνεσαι. Όσο περνάει ο καιρός, το στοιχειωμένο παρελθόν λειτουργεί υπέρ σου. Αν το πας καλά, στο τέλος γίνεσαι ‘θεός’ πιο εύκολα από ότι περίμενες! Αυτή, ακριβώς, την κατάσταση καλείται να αντιμετωπίσει ο ομογενής ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων. Ευτυχώς, ο Κάλας ξέρει καλά που ήρθε (όπως χαρακτηριστικά δήλωσε)…

Ξεφτιλίζονται χωρίς λόγο…

Θεωρώ από επιπόλαιους έως… ΄στημένους’ όσους χειραγωγούν τον κόσμο, προπαγανδίζοντας υπέρ ή κατά του κ. Κοσμά Καλαϊτζίδη.  Είτε  έχεις προφίλ στραβοστόμη είτε intellectual φιλόσοφου, ο καθρέφτης είναι στο ‘γήπεδο’. Όπου ‘γήπεδο’ γράψε: (i) αγωνιστική άνοδος, (ii) εκκαθάριση και (iii) σύσταση νέας ‘καθαρής’ ΠΑΕ  χωρίς να δημιουργηθούν ανεξόφλητες οφειλές.

Προς το παρόν, τα δείγματα γραφής περιορίζονται στις κινήσεις του τελευταίου μήνα. Την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης, τις μετεγγραφές που βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα του roster, την αντικατάσταση του Κάμπος από τον Ντομπρασίνοβιτς και την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος με τη βίζα του Σανιά. Ικανοποιητικά τα πρώτα σημάδια, αλλά ως εκεί.  Όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για λαϊκή κατανάλωση και ξεφτιλίζουν όσους τα αναπαράγουν (είτε προς τη θετική είτε προς την αρνητική κατεύθυνση).

Πινελιές…

Εξυπακούεται ότι δε θα μπω σε διαδικασία σχολιασμού αριθμών (δυσκολεύομαι να κάνω αναγωγή των δολαρίων σε Ευρω…). Ούτε μπορώ να αξιολογήσω ένα πλάνο, το οποίο είναι ασαφές όσο ο Άρης βρίσκεται ακόμα στη ‘Γ Εθνική. Θέλω, απλώς, να επισημάνω 3-4 πραγματάκια που αξίζει να σημειώσουμε:

  • Για τα ΜΜΕ: «…εσείς διαμορφώνετε την γνώμη του κοινού. Eάν δεν έχουν την δικιά τους γνώμη, εσείς την διαμορφώνετε…». Ευτυχώς γι’ αυτόν, έχει τη στήριξη των opinion makers. Δυστυχώς γι’ αυτούς, έχουν στηρίξει λυσσαλέα παράγοντες που διέλυσαν την ομάδα στο παρελθόν. Ίσως, τελικά, του κάνουν κακό με τις υπερβολές τους.
  • Για τους Γερμανούς: «…ο ένας είναι φίλος μου 20 χρόνια…Ο άλλος είναι φίλος φίλου… Έχουν το δικό τους πλάνο και την δική τους ζωή…Μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον… Δεν μπορώ φυσικά να βάλω τα λόγια τα δικά μου στο στόμα τους…Δεν έρχονται για κέρδος…Είναι ειδικοί…Τους ζήτησα να έρθουν να μου δώσουν την συμβουλή τους..». Σοβαρή, κιμπάρικη διάψευση των προσδοκιών που δημιούργησαν οι προπαγανδιστές για άμεση ενεργή εμπλοκή των Γερμανών.
  • Για τον Καλαϊτζίδη: «…Αν χρειαστεί θα είμαι εδώ…Αλλιώς έχω τον αδερφό μου εδώ και πιστεύω σε αυτόν…». Τα πάντα είναι, πλέον, στο χέρι του κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Δηλαδή, one man show σε επίπεδο καθημερινότητας. Ο κ. Κοσμάς Καλαϊτζίδης θα βοηθά κυρίως οικονομικά /ηθικά, χωρίς φυσική παρουσία.
  • «…θα ήθελα στο μέλλον να έχουμε πολύ καλούς αθλητές…Είτε ποδοσφαιριστές είτε παίκτες του μπάσκετ, είτε ξιφομάχους ή οτιδήποτε… Και να έχουμε ένα σοβαρό αθλητικό κέντρο για να τους δώσουμε τα φόντα να πετύχουν…». Συμφωνώ απόλυτα. Αρκεί να μας διευκρινίσει ο ΑΣ αν το μνημόνιο συνεργασίας αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα ή…όλα τα τμήματα. Όπως και να ‘χει, οι ευχές είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Αντί επιλόγου…

Κάθε άνθρωπος ‘μετράει’ όσο ο λόγος του. Οι προηγούμενοι αποδείχτηκε ότι δε ‘μετρούσαν’ μία…Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Κοσμάς Καλαϊτζίδης θα ‘μετρήσει’ τόσο όσο να δημιουργηθεί η νέα ΠΑΕ το καλοκαίρι. Αν το πετύχει, θα εξασφαλίσει μία θέση στην καρδιά όλων των φιλάθλων. Από αυτό το συναίσθημα θα εκπορευτεί και το κέρδος, το οποίο επιδιώκει…

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αρθρογραφεί στο overlap.gr

To Top