“Ο Άρης έχει τριπλό κίνητρο για τη νίκη στο ντέρμπι”

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Άρη, Αλέκος Δέλλιος, αναφέρθηκε στο επερχόμενο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης αλλά και γενικά στην εικόνα των κίτρινων τη φετινή χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Για τα συναισθήματα στα ΠΑΟΚ  – Άρης: ” Έχει ιδιαίτερη σημασία ένα τέτοιο παιχνίδι γιατί αντιμετωπίζεις ποδοσφαιριστές που βλέπεις στην ίδια πόλη. Δεν είναι απαραίτητα κάτι ιδιαίτερο αλλά υπάρχει το θέμα γοήτρου. Ο Άρης σήμερα θέλει την νίκη για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους”.

Για τις ξαφνικές ευθύνες των νέων παικτών του Άρη: “Ήρθαν τα παιδιά ξαφνικά στη βασική ενδεκάδα και πρέπει να είναι πρωταγωνιστές. Είναι πολύ δύσκολο και τους καταλαβαίνω. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τα παιδιά γιατί αλλιώς έχουν πρόβλημα στη συνέχεια”.

Για τη σημασία να είναι παθιασμένοι οι παίκτες: “Ένα παιχνίδι κερδίζεται από τις προσωπικές μονομαχίες. Άμα κάθε ποδοσφαιριστής στη θέση του καταφέρει να είναι πιο καλός από τον προσωπικό του αντίπαλο δείχνει πλεονέκτημα στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα όλα κρίνονται μέσα στα 90 λεπτά”.

Για το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων: “Ο ΠΑΟΚ είναι το ξεκάθαρο φαβορί καθώς είναι σε καλύτερη αγωνιστική και βαθμολογική κατάσταση. Επιπλέον υπάρχει και το κίνητρο μετά από τη ήττα από τον Ολυμπιακό. Βέβαια ο Άρης μπορεί να κάνει την ζημιά. Αν ο ΠΑΟΚ έχει δύο κίνητρα ο Άρης έχει τρία. Υπάρχει το γόητρο, το βαθμολογικό και το ψυχολογικό. Ο “Δικέφαλος” έχει τον πρώτο λόγο αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά”.

Για την φετινή διαιτησία: “Δεν περίμενα την ομάδα σε αυτή τη θέση. Υπάρχει πρόβλημα σημαντικό με την διαιτησία. Ο Άρης έχει αδικηθεί πολύ σε πολλά παιχνίδια. Όλοι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα αυτό το οποίο δημιουργεί και ανασφάλειες στους ποδοσφαιριστές”.

Για τις κακές εμφανίσεις στο Κλεάνθης Βικελίδης: “Νομίζω πως η πίεση του γηπέδου δυσκολεύει τους ποδοσφαιριστές. Αυτή την πίεση την έχω νοιώσει και εγώ  παλαιότερα. Άμα δε μπορούν να την διαχειριστούν οι ποδοσφαιριστές γυρνάει μπούμερανγκ και κάνει κακό στην ομάδα”.

Για τον Διούδη: “Έχει τα προσόντα και τις προοπτικές αλλά ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρει. Ένας τερματοφύλακας πρέπει να είναι διαχρονικός και σταθερός. Επιπλέον, πρέπει να βελτιωθεί στο παιχνίδι με τα πόδια και να βοηθάει παραπάνω στο να επιτεθεί η ομάδα. Είναι σημαντικό να δίνει ένα καλό τέμπο και να προωθεί καλύτερα τη μπάλα μπροστά. Είναι σίγουρο πάντως πως κάποιες φορές τον εκθέτει και η άμυνα του. Βέβαια εμείς που βλέπουμε από έξω δε ξέρουμε τι σκέφτεται ο αμυντικό που κάνει κάποιο λάθος αλλά και σε τι ετοιμότητα βρίσκεται ο τερματοφύλακας όταν γίνεται το λάθος από την άμυνα”.

To Top