Χωρίς κατηγορία

Ο Άρης ήθελε, αλλά δεν μπορούσε! Πικρή ήττα (1-0) αφού κλώτσησε τα “δώρα” του Πανιωνίου

Το μεν “πνεύμα” πρόθυμο. Η δε “σαρξ”; Αυτή σίγουρα θέλει πολλή δουλειά και σίγουρα ενίσχυση. Mεταγραφική και ηθική από τον κόσμο. Ο Άρης ήθελε να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα, είχε την ευκαιρία να το κάνει, αφού ο Πανιώνιος του πρόσφερε δυο… “δώρα” με τις (δικαιότατες) αποβολές παικτών του, αλλά τελικά γνώρισε την πρώτη του πικρή ήττα με σκορ 1-0 μέσα στην Νέα Σμύρνη.

Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, ακόμη κι όταν ο αντίπαλός της αναγκάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες από το 67’και να τελειώσει τον αγώνα με εννιά στα τελευταία περίπου δώδεκα λεπτά του αγώνα (μαζί με την οκτάλεπτη καθυστέρηση)!

Ήταν η πρώτη ήττα του Άρη στις πρεμιέρες των τελευταίων έξι χρόνων, ενώ οι κίτρινοι αγνοούν το τρίποντο στην… πλατεία από το 2008, όταν είχαν κερδίσει με σκορ 3-0. Σημεία των καιρών…

Ο Αρης, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαζαχαρία, Παντίδο σε θέσεις κεντρικών αμυντικών, Γιαννίτση από τα δεξιά στα μπακ και Ασλανίδη στα αριστερά. Στο χώρο του κέντρου η τριπλέτα ήταν οι Παπαστεριανός, Σουνάς και Τριανταφυλλάκος, ενώ στην επίθεση από τα αριστερά ήταν ο Γιαννιώτας, δεξιά ο Καζναφέρης και στην κορυφή ο Καπετάνος.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το παιχνίδι πιο δυνατά και με το γρήγορο γκολ του Λαμπρόπουλου στο 14′ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης ξεκίνησε με 4-5-1, αλλά είχε πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του.  Ο Κατσαβάκης βλέποντας τις πολλές αδυναμίες κυρίως στα άκρα ανακάτεψε την… τράπουλα. Πέρασε στο 37′ τον Νταμαρλή αντί του Ασλανίδη, δεξί μπακ τον Παπαστεριανό και άλλαξε αμοιβαία τους Τριανταφυλλάκο (πέρασε στην κορυφή) με τον Καπετάνο.  Επίσης έβαλε τον Γιαννιώτα  δεξιά,  τον Καζναφέρη αριστερά και ο Νταμαρλής πήγε στα χαφ μαζί με τον Σουνά στην προσπάθεια να βρει άμεσα λύσεις ο Κατσαβάκης. Οι κίτρινοι πάτησαν καλύτερα στο χορτάρι.

Στο 41′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη με τον Γιαννίτση και τον Άρη να επιχειρεί την αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο για την ανατροπή. Ο Γιαννιώτας ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι κίτρινοι και ο ουσιαστικά μόνος που δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο πήρε… φωτιά από νωρίς. Ο Άρης απείλησε με την ισοφάριση, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα, αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις κόκκινες κάρτες του Πανιωνίου.

Τα πολλά νεύρα στο παιχνίδι έφεραν ως αποτέλεσμα να αποβληθεί αρχικά στο 67’ο Καμπάνταης (για χτύπημα στον Παντίδο) και στο 86’ο Λαμπρόπουλος (για χτύπημα εκτός φάσης στον Γιαννιώτα), οι δυο συνεργάτες των Ελευθερόπουλου και Κατσαβάκη (Κώστας Παναγόπουλος και Ηλίας Καρακώστας), την ώρα που ο διαιτητής Σπάθας έδειξε συνολικά έντεκα κίτρινες (4-7) στους παίκτες και των δυο ομάδων!

Ο Αρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημά του στα τελευταία λεπτά και έφυγε με την πικρή ήττα. Φανέρωσε πολλές αδυναμίες, ειδικά μεσοεπιθετικά και  στα άκρα και η ομάδα… “φωνάζει” ότι πρέπει να ενισχυθεί άμεσα. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συμπαράστασης από τον κόσμο, ο οποίος καλείται να βρεθεί στο πλευρό των νέων παιδιών.

 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης (89’ Αυλωνίτης), Μενδρινός (67’ Ανδράλας), Ντούνης (62’ Οκόγιε), Αραβίδης, Καμπάνταης.

ΑΡΗΣ (Κατσαβάκης): Βελλίδης, Γιαννίτσης (62’ Τσουκάνης), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Καπετάνος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Σουνάς (73’ Οικονομόπουλος), Ασλανίδης (37’ Νταμαρλής).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε live το  PRESSARIS

 

To Top