ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης αγκάλιασε την πρόκριση στο Eurocup – Πώς περνάει στην επόμενη φάση

Ο Άρης εδραιώθηκε για τα καλά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας του Β΄ Ομίλου με τη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας επικράτηση επί της Μπουντούτσνοστ, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του EuroCup.

Οι κιτρινόμαυροι ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση με την Τρέντο (με ρεκόρ 7-8), την οποία θα υποδεχθούν την τελευταία αγωνιστική στο “Nick Galis Hall”, ενώ τους χωρίζει μια νίκη από την τέταρτη Ουλμ, η οποία έχασε εντός έδρας από την Κλουζ, μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση τον τελευταίο μήνα και ο Άρης θα τους αντιμετωπίσει στην έδρα τους στις 31 Ιανουαρίου, για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχει το πλεονέκτημα, σε περίπτωση ισοβαθμίας και με την Μπουντούτσνοστ, την οποία κέρδισε δύο φορές. Το ίδιο ισχύει και με την Τουρκ Τέλεκομ, την οποία νίκησε τόσο στην Άγκυρα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Οι Τούρκοι έκαναν την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, επικρατώντας εκτός έδρας της Γκραν Κανάρια, μένοντας ζωντανοί στο κυνήγι της εξασφάλισης του εισιτηρίου στην επόμενη φάση.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Β’ Όμιλο έχουν προκριθεί η Μπουργκ, η Γκραν Κανάρια και η Κλουζ και απομένουν άλλα τρία εισιτήρια.

Ο Άρης θα φιλοξενήσει την άλλη βδομάδα την πρωτοπόρο του ομίλου Μπουργκ, ψάχνοντας μια νίκη που θα ισχυροποιήσει κι άλλο τη θέση του.

Έτσι περνάει ο Άρης

1) Με δύο νίκες στα τρία ματς είναι στην επόμενη φάση (έχει την ισοβαθμία με Μπουντούτσνοστ)

2) Αν η Μπουντούτσνοστ χάσει τουλάχιστον ένα ματς και η Τουρκ χάσει τουλάχιστον ένα ματς, στον Άρη φτάνει μία νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση.

3) Ο Άρης μπορεί να περάσει ακόμα και με τρεις ήττες, αν η Μπουντούτσνοστ απλά κάνει 1 νίκη και η Τουρκ (αν χάσει από τη Γκραν Κανάρια) κάνει 2 ή λιγότερες νίκες στη συνέχεια.

4) Φυσικά με τρεις νίκες ο Άρης είναι σίγουρα στην επόμενη φάση.

To Top