Ο Άρης γέμισε τη ρακέτα του με όλα τα απαραίτητα… συστατικά επιτυχίας

Με δεδομένη την συμφωνία με τον Κώστα Χαρίση, ο Άρης έχει σχηματίσει μια τετράδα ψηλών, που έχει… από όλα! Εμπειρία, δύναμη, τεχνική, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, μακρινό σουτ. Οι Χαρίσης, Σαρικόπουλος στο “5” και Άουτερμπριτζ, Ασημακόπουλος στο “4” συνθέτουν μια φροντ λάιν, που αν αξιοποιηθεί σωστά, θα προσφέρει πολλά στο παιχνίδι του Άρη.

Καταρχήν μετά από πολλά χρόνια ο Άρης θα έχει στο ρόστερ του δύο παίκτες πάνω από 2,10μ., που έχουν παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Σαφώς και ο Χαρίσης και ο Σαρικόπουλος δεν είναι οι πιο γρήγοροι σέντερ του κόσμου, όμως συνθέτουν ένα δίδυμο που αν μη τι άλλο προκαλεί ανησυχία στον αντίπαλο, ειδικά στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ένας είναι έμπειρος, παίζει περισσότερο με το μυαλό και ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο άλλος είναι άπειρος, φέτος θα παίξει δεύτερη χρονιά επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά απέδειξε στα περσινά πλέι οφ ότι δικαίως συγκαταλέγεται στους… επόμενους σέντερ της Εθνικής. Μένει να το αποδείξει και με τη φανέλα του Άρη.

Στην θέση “4” ο Άρης έχει ουσιαστικά τρεις παίκτες, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ από εκεί ξεκινάει και… κατεβαίνει στο “3”. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος είναι από τους πλέον έμπειρους στην ελληνική Α1, έχει ακόμα να… δώσει μέσα στο παρκέ πράγματα. Είναι παίκτης με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, έχει αξιόλογο μακρινό σουτ και παίζει άμυνα.

Ο Οράιον Άουτερμπριτζ επιλέχτηκε γιατί μπορεί να παίξει δύο θέσεις, και “4 και “5” (αν και ο ίδιος ήθελε να είναι “3”), τρέχει καλά στο γήπεδο, είναι γρήγορος, εκρηκτικός, με έφεση στο κόψιμο, περίπου στο στιλ του Μάλντροου.

Οι προπονητές του Άρη έχουν στα χέρια τους υλικό για να δουλέψουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σαφώς και οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν τρωτά σημεία, αλλά είναι μια φροντ λάιν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αρκετά διαφορετική σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, ειδικά αν τελικά αποκτηθεί και ακόμα ένας συμπληρωματικός παίκτης ρακέτας.

 

To Top