slideshow-3

Ο Άρης “γεννημένος” για τα δύσκολα! Η πρόκληση της Αστάνα και η προσήλωση στον στόχο

Και τώρα… τρέχουμε! Στον δρόμο του Άρη για το Ευρωπαϊκό ταξίδι που ξεκινάει στις 22 Ιουλίου θα βρεθεί η Αστάνα από το Καζακστάν. Ένα εμπόδιο δύσκολο, αλλά όχι αξεπέραστο.

Άλλωστε ο Άρης, μπαίνοντας στο αεροπλάνο για να διανύσει περίπου 4.000 χιλιόμετρα μέχρι την Νουρ Σουλτάν, πρωτεύουσα του Καζακστάν και να βρεθεί στα βάθη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην ρωσική στέπα, γνωρίζει ότι θα έχει μια δύσκολη αποστολή. Το ξέρει. Θα το αντιμετωπίσει. “Γεννημένος” για τα δύσκολα είναι άλλωστε.

Το… θαύμα της “εξυγίανσης” που προκάλεσε καθίζηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η απουσία του Άρη από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και η ισχνή δική του Ευρωπαϊκή… πρόοδος πέρσι (αλλά και πρόπερσι), τον έφεραν στο γκρουπ των αδύνατων. Και από χθες τα ξημερώματα ήξερε ότι θα κολυμπήσει στα βαθιά νερά. Την ίδια ώρα βέβαια, το περσινό χαστούκι από την… σταχτοπούτα Κόλος Κοβαλίβκα, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τις κληρώσεις τις κάνει μια ομάδα εύκολες ή δύσκολες πάνω στο χορτάρι. Μόνο εκεί.

Με αυτό το σκεπτικό και με την προσήλωσή του 100% στον στόχο, ο Άρης θα κινηθεί από σήμερα στους ρυθμούς της πρώτης Ευρωπαϊκής πρόκλησης του, γνωρίζοντας ότι από τα… πόδια του θα εξαρτηθεί πόσο μακριά θα πάει την… βαλίτσα στον νεοσύστατο Ευρωπαϊκό θεσμό, το Europa Conference League, έχοντας να αντιμετωπίσει όχι μια απλή ομάδα. Ο Άρης θα βρεθεί ίσως και απέναντι σε όλη την… χώρα. Τι εννοούμε; Ιδιοκτήτης της Αστάνα είναι το Σάμρουκ Κάζινα, το Εθνικό Ταμείο Πρόνοιας, στο οποίο υπάγονται όλες οι μεγάλες εταιρείες του Καζακστάν. Επί της ουσίας ιδιοκτήτης της Αστάνα είναι το ίδιο το κράτος!

Μέχρι λοιπόν, η ομάδα του Άκη Μάντζιου να πατήσει το χορτάρι, της Astana Arena, ενός από τα πιο σύγχρονα γήπεδα που υπάρχουν στην Ευρώπη, γνωρίζει πολύ καλά ότι την περιμένει πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Και κυρίως ότι πρέπει να κλείσει τ’ αυτιά σε σχόλια ή προεξοφλήσεις αποτελεσμάτων. Είπαμε όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο Άρης απέδιδε καλύτερα ή σημείωνε επιτυχίες, ξεκινώντας όχι σαν το φαβορί, αλλά ως ένα αουτσάιντερ… 

Προσμένοντας λοιπόν την… απόδραση στο κεφάλαιο-μεταγραφές, ο υψηλός Ευρωπαϊκός πήχης, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για μια ουσιαστική και αποτελεσματική ενίσχυση της ομάδας. Με παίκτες που θα μπορούν να συμπληρώσουν έναν σημαντικό ήδη υπάρχον αγωνιστικό κορμό και θα πάρουν από το… χέρι τους κιτρινόμαυρους, ανεβάζοντας ένα επίπεδο ακόμη.

Είναι μια απόφαση για την οποία δεσμεύτηκε η διοίκηση, ειπώθηκε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας από επίσημα χείλη και προσμένει ο κόσμος για την δημιουργία ενός Άρη δυνατού, ακόμη πιο δυνατού.

Υπάρχει λοιπόν πολύς δρόμος, θα υπάρξουν – πότε δεν υπήρξαν;- εμπόδια, όμως σε κάθε περίπτωση, ο Άρης θα κληθεί να διαχειριστεί το ξεκίνημα μιας σεζόν γνωρίζοντας καλά πια από πέρσι, ότι έχει δυναμώσει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

To Top