«Ο Άρης δεν αξίζει να είναι εκεί που βρίσκεται. Θα επαναπροσεγγίσουμε τους στόχους μας»

Ο νέος προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Άρη, Σπύρος Φίνος, μίλησε μεταξύ άλλων για το πώς επήλθε η συμφωνία του με τον κ. Γιώτα, για τους στόχους που μπορεί να έχει ο Άρης, με δεδομένο το κακό ξεκίνημα, για τη μεταγραφική ενίσχυση που θα υπάρξει και για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Παναχαϊκή.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στα «Αθλητικά Νέα 98,7»:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο πώς ήρθε η συμφωνία με τον κ. Γιώτα και αν είχε γίνει κρούση πριν από την Τρίτη: «Όχι, δεν είχαμε μιλήσει. Δεν ήξερα τι σχέδια είχε η διοίκηση για την αλλαγή του προπονητή. Αιφνιδιάστηκα κι εγώ. Έχω πολλά χρόνια στην οικογένεια του Άρη. Ως αθλητής και προπονητής σε όλα τα τμήματα, σε άντρες, γυναίκες μικρά και μεγάλα τμήματα. Στον πάγκο της μεγάλης ομάδας έχω ξανακαθίσει, και μάλιστα σε πολύ μεγάλες στιγμές. Όχι, όμως, ο πρώτος προπονητής».

Για το αν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτισε, πριν τελικά δεχτεί την πρόταση, είπε: «Ο κ. Γιώτας είναι ‘ερωτευμένος’ με τον Άρη και το βόλεϊ. Κάνει σαν παίκτης. Σίγουρα σκέφτηκα κάποια πράγματα, αλλά η διοίκηση έχει δρομολογήσει κάποια πράγματα τα οποία ικανοποιούν κάθε προπονητή».

Για το πώς είναι το κλίμα σε αυτές τις πρώτες του στιγμές με την ομάδα, ανέφερε: «Και εγώ και ο συνεργάτης μου, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, με τα περισσότερα παιδιά, έχουμε ξαναδουλέψει. Με ελάχιστα παιδιά συναντιόμαστε πρώτη φορά. Οι παίκτες πατούν πολύ καλά, το κλίμα είναι πολύ ζεστό. Τα παιδιά δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα. Οι περισσότεροι έχουν μεγάλη καριέρα, αλλά όταν η ομάδα έχει 6/7 ήττες, δε μπορεί να υπάρχει καλή ψυχολογία».

Για το πρώτο πράγμα που θέλει να αλλάξει στην ομάδα, τόνισε: «Η ψυχολογία των αθλητών. Να εμπιστευτούν τον εαυτό του, όπως τους εμπιστευόμαστε εμείς. Και αυτό το βλέπω ήδη από τις προπονήσεις. Είναι έτοιμοι».

Για το αν έχει παρακολουθήσει τα προηγούμενα παιχνίδια: «Όχι όλα. Είδα ένα τηλεοπτικό και δύο από το γήπεδο. Η ομάδα έπρεπε να έχει 6-7 βαθμούς παραπάνω. Είναι και το άθλημα έτσι, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και τον ΠΑΟΚ και να λέμε τι καλούς Έλληνες παίκτες που έχουμε. Θέλουμε να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Θα το δουλέψουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τη συνεργασία του με τον Αντώνη Παπαδόπουλο: «Έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, τις περισσότερες ο Αντώνης ήταν πρώτος προπονητής. Ποτέ όμως δεν το βλέπαμε έτσι. Είμαστε συνεργάτες και πάντα δουλεύουμε μαζί για το καλό της ομάδας».

Για τους στόχους της ομάδας για φέτος: «Ο πρώτος στόχος είναι το ματς του Σαββάτου. Μια ομάδα που χάνει τόσα πολλά παιχνίδια συνεχόμενα, πρέπει να ξεκινήσει να νικάει. Νομίζω πως έφτασε αυτή η στιγμή. Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι θα υπάρχει μεταγραφική ενίσχυση, θα επαναπροσεγγίσουμε τους στόχους. Ο Άρης δεν αξίζει να είναι εκεί που βρίσκεται. Είναι δική μας απαίτηση η μεταγραφική ενίσχυση. Με τον Βούλγαρο παίκτη δεν υπήρχε συμφωνία για άλλους λόγους».

Για το ματς με την Παναχαϊκή: «Ελπίζω να κάνουμε μια καινούρια αρχή και ν΄ αρχίσουμε μια πορεία προς τα πάνω. Πιστεύω στους παίκτες μου και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, είχε κόσμο, αλλά θα μπορούσε να είχε και περισσότερο».

To Top