Ο Άρης δεν ξεχνά την Γενοκτονία των Ποντίων!

Ημέρα εθνικής μνήμης είναι η σημερινή ως ένδειξη σεβασμού για τους Ποντίους που έχασαν την ζωή τους. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα πραγματικό γεγονός όσο κι αν κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια. Για την Γενοκτονία των Ποντίων τοποθετήθηκε επίσημα ο Ερασιτέχνης Άρης.

Η ανακοίνωση του ΑΣ Άρης για την Γενοκτονία των Ποντίων: “Η 19η Μαΐου είναι μια ημέρα, όπου για τον ΑΡΗ, αλλά και τους χιλιάδες φίλους του ανά τον κόσμο, τα αθλητικά δρώμενα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Για όλους μας αυτή η μέρα είναι μια μέρα μνήμης και σεβασμού προς τους χιλιάδες αδερφούς Ποντίους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, ύστερα από ένα προμελετημένο σχέδιο αφανισμού.

Ιδιαίτερα, όμως, ο λαός μας, με το ένδοξο και λαμπρό παρελθόν, έχει καθήκον να γνωρίζει την ιστορία του. Αναμφισβήτητα, οι προσπάθειες όλων μας συγκλίνουν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, από τους διεθνείς και όχι μόνον οργανισμούς και φορείς, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ομολογίας για τις τόσες ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Αυτό που ζητούν οι ψυχές των αδικοχαμένων Ποντίων αδερφών μας είναι η δικαίωση και από την πλευρά μας, είναι χρέος μας ο σεβασμός της μνήμης των νεκρών και αθώων θυμάτων της φοβερής εκείνης Γενοκτονίας.

Ο σύλλογός μας, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παρευρεθεί με τους εκπροσώπους του στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Παράλληλα, καλούμε και τα μέλη της Αρειανής οικογένειας να παρευρεθούν μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία, που διοργανώνονται όπου υπάρχει Ελληνισμός”.

 

To Top