«Ο Άρης είναι Άρης, αλλά πρέπει ν΄ αποφασίσουν πού θα παίξει!»

Ο γνωστός νομικός, Βαγγέλης Χατζηιωάννου, μίλησε για την δήλωση συμμετοχής στην Γ’ Εθνική η οποία λήγει την Δευτέρα (11/08) και τόνισε πως ο Άρης πρέπει άμεσα να αποφασίσει σε πια κατηγορία θα αγωνιστεί.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον “Αρένα”:

Για το αν ισχύει πως μέχρι την Δευτέρα μπορεί ο Άρης να καταθέσει αίτηση για την Γ’ Εθνική: “Μέχρι την Δεύτερα είναι η προθεσμία για να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Αν κάποια ομάδα που συμμετέχει εκεί δεν δηλώσει, θα υποβιβαστεί στην πιο κάτω κατηγορία. Ο Άρης έχει δηλώσει συμμετοχή για το κύπελλο και ενώ για το πρωτάθλημα της Β’ δεν έχουν γίνει ακόμα οι δηλώσεις. Είχε γίνει όμως μια δήλωση ενδιαφέροντος όπως γίνεται. Ο Άρης πρέπει να αποφασίσει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο το πολύ για το πού θα παίξει. Πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Η κατάσταση στον Άρη είναι μπερδεμένη. Ακόμα και σήμερα έχει δικαίωμα υποθετικό να συμμετέχει στην Β’. Πρέπει να πει στην Φούτμπολ Λιγκ πως δεν θα παίξει στην Β’ και ο Ερασιτέχνης να δηλώσει συμμετοχή στην Γ’”.

Για το αν μπορεί να ζητήσει παράταση ο Άρης από την ΕΠΟ: “Παρακολουθώ τα πράγματα περίπου 30 χρόνια. Δεν έχω δει τέτοια περίπτωση. Ο Άρης μπορεί να υποβάλλει ένα αίτημα, αλλά είναι μια απόφαση με ένα ρίσκο. Πώς θα το παίξει ο Άρης, δίπορτο; Πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει και πρέπει να αποφασίσει πως θα κινηθεί. Είναι μια μεγάλη ομάδα με λαό και πρέπει να πάρει μια απόφαση. Υποθετικά η παράταση γίνεται. Όμως ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει δικαίωμα να παίξει στην Φούτμπολ Λιγκ. Η ΕΠΟ μπορεί να το κάνει λόγω Άρη, αλλά πώς θα γίνει; Για να κρατήσει προθεσμία πρέπει να ξέρει που θα παίξει. 29-30 έχουμε κύπελλο και πρέπει να ξεκαθαρίσει. Την στιγμή κατά την οποία δεν δηλώσει στην Φούτμπολ Λιγκ πηγαίνει στην επόμενη κατηγορία. Αν δεν έχει δηλώσει στην επόμενη κατηγορία θα έχει πρόβλημα. Ο Ηρακλής και η Επανομή ήταν παρόμοια περίπτωση. Η ΕΠΟ δεν είχε δεχθεί τότε εκπρόθεσμη παράταση. Επίσης υπάρχουν πολλά θέματα γιατί πρέπει να πάει και ο Ερασιτέχνης. Μετά είναι το τι θα κάνει η ΕΠΟ. Ο Άρης είναι Άρης και όλα έχουν μια πολιτική προέκταση. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται ο Άρης θα μπορεί να τα έχει αύριο”.

Για το αν μπορούν να μπλοκάρουν την εκκαθάριση πρώην παράγοντες: “Από την στιγμή που η ομάδα θα υποβιβαστεί, επειδή δεν θα συμμετέχει στην Φούτμπολ Λιγκ, μπαίνει σε πρόγραμμα εκκαθάρισης. Αυτά που ακούγονται για Λάρισα και ΑΕΚ δεν ισχύουν. Αθλητικά νομικά μπαίνει σε εκκαθάριση η ομάδα. Για τις ευθύνες παλιών παραγόντων είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Αν ο Άρης υποβιβαστεί λόγω μη δήλωσης συμμετοχής, όλη η ευθύνη θα πέσει στα φυσικά πρόσωπα. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα στο υπουργείο ανάπτυξης και το υπουργείο αθλητισμού. Η Λάρισα του Πηλαδάκη δεν έχει τελειώσει την εκκαθάριση όμως θα γίνει εντός τριών μηνών. Αυτή την στιγμή ασχολούμαι με τον Αγροτικό Αστέρα και γνωρίζω. Έπαιξε δυο χρόνια ερασιτεχνικό, είχε όμως την τύχη να έχει για οικονομικό παράγοντα τον κ. Ηλία Θεοδωρίδη και τώρα στην Β’ εθνική έχει μια νέα ΠΑΕ που δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι όμως ότι ο Άρης όμως έχει άμεσο πρόβλημα και πρέπει να πάρει απόφαση το πού θα παίξει”.

To Top