“Ο Άρης είναι ζωντανός και έχει χρόνο να αλλάξει την κατάσταση”

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη, Νίκος Χρηστίδης μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι των κίτρινων, αλλά και για όλα τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν το σύλλογο της Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το τι έφταιξε και ο Άρης έχασε το χθεσινό παιχνίδι: «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται μια άρτια προετοιμασία για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις. Δεν έπρεπε να αιφνιδιαστούμε. Πριν από δυο χρόνια και από τότε που κατέρρευσε το μοντέλο της λαϊκής βάσης, εγώ θα το χαρακτήριζα μοντέλο λαϊκής αγοράς, είχαμε αλλαγή πέντε διοικήσεων . Αυτές οι διοικήσεις το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν χρέος στο μέλλον. Δεν κάνουν μια σοβαρή διοικητική προσπάθεια, ώστε ο Άρης να γίνει μια υγιής ΠΑΕ. Τώρα το χρέος δεν καλύπτεται . Τα λέω αυτά για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Δεν πρόκειται ποτέ να έρθει η ενότητα στον Άρη με όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο καθένας διεκδικεί να γίνει ο ήρωας και ο σωτήρας του Άρη. Έχουμε έρθει σε ένα πολύ δύσκολο σημείο».

Για την επίθεση του Σκόρδα στον πρόεδρο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη: «Είναι απαράδεκτο αυτό που είπε ο Σκόρδας στον Κομπότη. Μικραίνει τον Άρη. Είναι ικανός αλλά είναι και επικίνδυνος. Ο κ Σκόρδας αν και τον εκτιμώ σαν παράγοντα παρά τις αδυναμίες του, θα πρέπει να ξέρει να κινείται αθόρυβα μέσα στις αρτηρίες του συστήματος. Όχι να βγαίνει και να απειλεί θεούς και δαίμονες. Πρέπει να έχεις αξιοπρέπεια και δύναμη για να υπερασπιστείς τον Άρη. Δεν πρέπει να συμμαχείς με τον διάβολο προκειμένου να πετύχεις το στόχο σου. Είναι λάθος”.

Για την απόφαση του Σούλη Παπαδόπουλου να χρησιμοποιήσει στην εντεκάδα όλους του καινούριους ποδοσφαιριστές: «Ο Άρης έχει μια πτώση στην απόδοση του μετά το 65′ σε όλους τους αγώνες . Αν κέρδιζε ο Άρης δε θα τους πείραζε που ο προπονητής χρησιμοποίησε όλες τις καινούριες μεταγραφές, θα έλεγαν άλλα. Κόστισε η αποβολή. Δεν είχαν βέβαια την κατάλληλη προετοιμασία λόγο χρόνου. Μπήκαν όμως στον αγώνα με πάθος και ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα. Το πάθος τους όμως δεν είχε έλεγχο. Δεν ήταν λάθος να τους βάλει όλους μαζί».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει πρόσωπο η ομάδα και να μείνει στην κατηγορία: «Τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί ο Άρης είναι από σέντρες και έτσι δεχθήκαμε και τα χθεσινά γκολ. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν οι ποδοσφαιριστές λόγω απειρία το χρόνο που απέμενε. Ο Λεβαδειακός έπαιξε όπως ακριβώς ήθελε ο Άρης. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κερδίσει. Ο Άρης είναι εν ζωή και έχει χρόνο να αλλάξει την θέση του στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά πρέπει να αφήσουν την ομάδα ήσυχη να δουλέψει. Δεν χρειάζονται δογματικές θέσεις. Δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να μιλάνε και να καταδικάζουν . Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον Άρη με αξιοπρέπεια και να μην γινόμαστε ζήτουλες».

To Top