“Ο Άρης είναι σαράκι…”

Για τον Παναγιώτη Σπύρου έχουν γραφτεί πολλά, θα γραφτούν πολλά περισσότερα, αλλά είναι αλήθεια ότι λίγα μπορούν να αποτυπώσουν την προσφορά του στην ιατρική, αλλά και την αγάπη του για τον Άρη.

Από τα αρκετά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ξεχωρίζει το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στο sentragoal:

-Γνωρίζω για τις μεγάλες σας επιτυχίες ως επιστήμονας , όμως εγώ θέλω κυρίως να σας ρωτήσω για τον Αρη

«Και τι μου το λες; Σου είπα εγώ τι να με ρωτήσεις και τι όχι; Ρώτα ότι θες»

Αυτή ήταν η πρώτη στιχομυθία του Παναγιώτη Σπύρου με τον υπογράφοντα τον Μάρτιο του 2000 στο σπίτι του που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες μιας συνέντευξης στο «Έθνοσπορ της Κυριακής».

Ήταν η εποχή που ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε αρχίσει πλέον να αισθάνεται άβολα στον Αρη και επέλεξε τον Παναγιώτη Σπύρου για να ηγηθεί τις προσπάθειας στην ΠΑΕ. Το μάτι του διάσημου καρδιοχειρούργου γυάλιζε, είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ουκ ολίγες προκλήσεις στην ζωή του κι είχε βγει νικητής, ήξερε πως αυτή την φορά επρόκειτο να κολυμπήσει στα βαθιά.

 Στην διάρκεια της συνέντευξης ξέσπασε:«Τι θα κερδίσουμε ως σύλλογος με το να αποδοκιμάζουμε τον Κοντομηνά; Προσπαθήστε να με πείσετε σε αυτό κι αν τα καταφέρετε με επιχειρήματα κι εγώ μαζί σας. Ωραία άντε και φεύγει ο Κοντομηνάς μετά; Τι θα γίνει μετά; Είναι έτοιμος ο σύλλογος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες;» δήλωνε. Μια ερώτηση αφορούσε και τους οργανωμένους οπαδούς:«Δεν αμφισβητώ ούτε τους αγώνες ούτε την αγάπη τους για την ομάδα, το ζητούμενο για τους ίδιους όμως δεν είναι όμως να αυτοηρωποιούνται»

Αναφέρθηκε και στον Ιωαννίδη σχολιάζοντας πως «τον μάγεψαν οι σειρήνες της Κίρκης στην Αθήνα» ενώ για τον Γκάλη είπε: «μα ήταν τρόπος με τον οποίο αυτός ο μεγάλος παίκτης σταμάτησε το μπάσκετ;».

Τον Φεβρουάριο του 2003 συνάντησα ξανά τον Παναγιώτη Σπύρου αυτή την φορά για λογαριασμό του «Goalnews”. To ραντεβού δόθηκε στο ίδιο μέρος, στο διαμέρισμα του στην Λεωφόρο Νίκης μόνο που αυτή την φορά (απαγκιστρωμένος κι από υποχρεώσεις με τον Αρη)ήταν περισσότερο .χαλαρός. Μου μίλησε για τα ταξίδια του με το ιστιοπλοϊκό του και την μεγάλη τρέλα που έκανε να περάσει τον ατλαντικό με αυτό το σκαρί/ Μου έδειξε φωτογραφίες όπου ήταν μαζί με τον πρώην πρόεδρο Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τον Αντρέα Παπανδρέου αλλά και τον μεγάλο πρωτοπόρου καρδιοχειρούργο Κρίστιαν Μπαρνάρντ που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς και μου εξομολογήθηκε την επιθυμία τότε του γιου του να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία.

Στο περιθώριο της συνέντευξης μιλήσαμε και για τις τηλεοπτικές εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που τότε τον εμφάνιζαν ως «διεφθαρμένο» γιατρό. «Ας μιλήσουν για μένα οι εκατοντάδες ασθενείς μου», είπε. Κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε και στον καρδιακό του φίλο, τον Ανέστη Πεταλίδη:«Έδωσε όλη του την ζωή για τον Αρη, ο Αρης του χρωστάει πολλά». Για τις ανάγκες της συνέντευξης είχαμε ζητήσει κι ένα σχόλιο του Πεταλίδη για τον Σπύρου. Ήταν τότε που ο Πεταλίδης δέχθηκε να μου μιλήσει για πρώτη φορά: «Αφού αφορά τον Σπύρου θα σου κάνω μια δήλωση» μου είπε και συνέχισε: «Πριν από χρόνια ήμασταν με τον Παναγιώτη σε ένα κέντρο διασκέδασης. Μας τράβηξαν μια φωτογραφία η οποία βγήκε πολύ καλή. Τότε ο Σπύρου μου λέει «θα μου γράψεις μια αφιέρωση». Πήρα ένα στύλο και έγραψα: «Στον ξεχωριστό άνθρωπο». Αυτό είναι ο Παναγιώτης. Ξεχωριστός , μοναδικός, σπάνιος άνθρωπος».

Σε αυτή την τελευταία συνέντευξη δεν είπαμε πολλά πράγματα για τον Αρη. Ήταν πικραμένος:«Να με αποδοκιμάσουν; Εμένα ;Γιατί; Εγώ τι είχα να κερδίσω από τον Αρη; Μπορεί να έκανα κι εγώ λάθη, το παραδέχομαι όμως δεν είχα καμία ιδιοτέλεια. Ξέρεις κάτι; Ο Αρης τελικά είναι σαράκι», μου είπε.

To Top