Ο Άρης, η αδειοδότηση (που δεν παίρνει) και το κρίσιμο ραντεβού με την ΕΠΟ για το 99

Μια «καυτή (διπλή) πατάτα» για τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σαββάτου, έχει να κάνει με το θέμα της αδειοδότησης, αλλά και της συμμετοχής στο πρωτάθλημα μετά το άνοιγμα της διαδικασίας για το άρθρο 99.

Όπως είναι γνωστό, αρχίζει από σήμερα Τρίτη η διαδικασία της αδειοδότησης των ΠΑΕ της Σούπερ λίγκας. Αξίζει τον κόπο κατ’ αρχήν να καταθέσουμε τι αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ, το SoccerPlus από την Αθήνα:
«Όσοι θυμούνται ότι οι αποφάσεις της Super League και της ΕΠΟ ήταν η διαδικασία των αδειών να ξεκινήσει μετά το πέρας των play off, ευλόγως θα αναρωτιούνται τι άλλαξε. 

Η απάντηση είναι ότι μέχρι τις 31/5 πρέπει να δηλώσουν στην UΕFA, ποιες είναι οι ομάδες που θα παίξουν τη νέα σεζόν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεπώς ο σχεδιασμός, οι ψηφοφορίες και οι αποφάσεις ότι αδειοδοτήσεις θα γίνουν μετά τα play off πήγε περίπατο, αφού οι διαδικασία θα τραβούσε περίπου 15 ημέρες. Θα ολοκληρωνόταν δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση περί τα μέσα Ιουνίου. 

Η διαδικασία των αδειοδοτησεων αρχίζει την Τρίτη 21/5 και από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ, θα περάσουν μεταξύ άλλων το πιο hot ζευγάρι Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άρης που έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 καθώς και ο επίφοβος ΟΦΗ».

Ο Άρης και η αδειοδότηση

Σε ότι αφορά την ΠΑΕ Άρης, στη γενική συνέλευση της Δευτέρας, ο Λάμπρος Σκόρδας ρωτήθηκε σχετικά με την αδειοδότηση από μέλος της ΚΜΑ. Όπως τόνισε από το βήμα ο κιτρινόμαυρος παράγοντας: «Από τη στιγμή που η ΠΑΕ Άρης έχει μπει στο άρθρο 99 δεν μπορεί να πάρει αδειοδότηση. Ο Άρης θα βαδίσει, όπως και πέρσι, βάσει των περιοριστικών διατάξεων στις μεταγραφές». Είναι γεγονός ότι οι κίτρινοι με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορούν να πάρουν αδειοδότηση. Η μοναδική περίπτωση, όπως τόνιζαν νομικοί στο περιθώριο της συνέλευσης, είναι να καταφέρει ο Άρης μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, να έρθει σε διακανονισμούς με όλους τους παίκτες και προπονητές (πρώην και νυν) και να τους παρουσιάσει στην ΕΠΟ. Αυτό απαιτεί χρόνο και κυρίως χρήμα…

Το ραντεβού με την ΕΠΟ

Από κει και πέρα, τη Δευτέρα είναι το κρίσιμο ραντεβού με την ΕΠΟ. Μετά από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης με τον ομόλογό του στην ομοσπονδία Γιώργο Σαρρή, έγινε γνωστό ότι η νέα διοίκηση της ΠΑΕ μαζί με το νομικό επιτελείο της ομάδας, θα βρεθεί στα γραφεία της ΕΠΟ, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα μετά το άνοιγμα της διαδικασίας για το άρθρο 99.

Τα δεδομένα είναι δυο:

1. Νομικά ο Άρης προς το παρόν είναι καλυμμένος, ειδικά μετά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου που περιγράφει στις σελίδες 10-11 για ποιο λόγο δεν ισχύει το περιβόητο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, μετά την απόρριψη του αιτήματος του Διγενή Λακκώματος.

2. Η θέληση της ομοσπονδίας (αλλά και του Άρη) είναι να υπάρξουν συμφωνίες με τους παίκτες και τους προπονητές εκτός άρθρου 99, με συγκεκριμένο αριθμό δόσεων που θα συμφωνήσουν όλες οι πλευρές. Αυτές οι συμφωνίες θα διαγράψουν κάθε κίνδυνο (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) σε ότι αφορά τη συμμετοχή του Άρη στο νέο πρωτάθλημα. Αλλά για να επιτευχθούν χρειάζεται μια διοίκηση που θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις και φυσικά χρήματα…

 

To Top