“Ο Άρης θα παίξει καλύτερα, ευνοϊκή η διακοπή”

Ο Κυριάκος Μπιμπισίδης μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου , για την τακτική της ομάδας, για την πολύ καλή εμφάνιση του Ηρακλή, για τους Έλσνερ και Ίμπε, για το ματς με τη Βέροια και για το αν θα βοηθήσει η διακοπή του πρωταθλήματος την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στα “Αθλητικά Νέα 98.7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε γενικότερα στο ματς με τον Πανιώνιο: «Μας χαροποίησε η νίκη, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε. Ίσως αυτή η επιτυχία να σημάνει την αναγέννηση της ομάδας μας. Ο Άρης χρειαζόταν μια τέτοια νίκη αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας. Είχα τονίσει ότι η επιστροφή του Αγκάνθο θα βοηθήσει. Είναι πολυτέλεια για την ομάδα μας, παρά τα προβλήματα που έχει. Επίσης, με χαροποιεί ιδιαίτερα και η ενέργεια του Ουντότζι στο δεύτερο γκολ. Χάσαμε την ευκαιρία με τον Ίμπε, δεχτήκαμε πρώτοι το γκολ, παίξαμε με δέκα παίκτες για μισή ώρα, παρόλα αυτά κερδίσαμε. Με την προσθήκη των αμυντικών χαφ, παίξαμε καλά στην άμυνα, δεν έκανε φάσεις ο Πανιώνιος. Όταν έχεις γερές βάσεις στην άμυνα, παίρνεις ψυχολογία και στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό κάναμε και ήρθε η νίκη».

Για το αν πίστευε στην ανατροπή, μετά το 1-0, είπε: «Όταν έγινε το 1-0, η ψυχολογία όλων έπεσε. Το θετικό είναι ότι η ομάδα αντέδρασε πολύ γρήγορα. Αυτό μας έδωσε το ματς. Ήταν σαν να μην μας πτόησε το γκολ. Το διαισθάνθηκαν οι παίκτες και ο πάγκος ότι μας γυρίζει και πάλι την πλάτη η τύχη. Αλλά τελικά έγινε η ανατροπή».

 Για το πόσο επηρέασε η αποβολή του Τσουμάνη, ανέφερε: «Οπωσδήποτε επηρέασε. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις με δέκα και με έντεκα παίκτες. Ήταν λάθος του Τσουμάνη, του έφυγε το κοντρόλ και πήγε άσχημα πάνω στον αντίπαλο. Πρέπει να προσέχουν τα παιδιά και να μην κάνουν τέτοιες ενέργειες. Πάντως όλα τα παιδιά πήγαν πολύ καλά και με το καλό κοουτσάρισμα και του προπονητή, ήρθε η νίκη. Όταν θα ανέβουν και οι Τάτος και Αγκάνθο, η ομάδα θα είναι καλύτερη. Νομίζω ότι καθαρά η θέση του Ηρακλή είναι αμυντικός μέσος. Πριν τον Άρη, εκεί έπαιζε. Αν βελτιώσει λίγο και τις πάσες του, θα γίνει ακόμα καλύτερος».

Για την κακή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, σχολίασε: «Πρέπει να έχουν συμμετοχή στην οργάνωση του παιχνιδιού και άλλοι παίκτες, γιατί ο Τάτος κλείνεται από δύο και τρεις παίκτες, όταν παίρνει τη μπάλα. Και ο Αγκάνθο μπορεί να κρατήσει μπάλα. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αυτός ο τομέας. Παίζουν ρόλο και τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε μέχρι τώρα».

Για τους Έλσνερ και Ίμπε, υπογράμμισε: «Η επιλογή του προπονητή να γυρίσει πίσω τον Έλσνερ ήταν ευεργετική. Με την εμπειρία και τα προσόντα του, μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο εκεί. Ήταν μία από τις κινήσεις του Μιλίνκοβιτς που έδωσαν ηρεμία και σιγουριά στην άμυνα. Ο Ίμπε είναι ακόμα πίσω σε φρεσκάδα και φυσική κατάσταση. Δε μπορώ να το εξηγήσω. Είναι καλύτερος από ότι στην αρχή, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος. Έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά τώρα πρέπει να δουλέψουμε με αυτούς τους παίκτες».

Για το αν πιστεύει ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει τον Άρη, είπε: «Ευνοεί, γιατί θα μπορέσουμε να δουλέψουμε καλύτερα στη φυσική κατάσταση. Είδαμε όλοι τι έγινε με τον Παναιτωλικό. Έτσι, θα είμαστε έτοιμοι στο ματς με τη Βέροια. Καλά κάνουν και δίνουν φιλικά, για να δει ο προπονητής και τους άλλους παίκτες. Πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι».

Για το εκτός έδρας ματς με τη Βέροια που ακολουθεί, ανέφερε: «Θα είναι πολύ θετικό να γίνει στο Καυτανζόγλειο, γιατί το γήπεδο θα «κιτρινίσει». Η Βέροια έχει τους ίδιους στόχους. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε και να τους αφήσουμε τρεις βαθμούς πίσω. Όλες οι ομάδες στις πίσω θέσεις είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία, οπότε όλα μπορούν να γίνουν στο μέλλον. Ακόμη και η Καλλονή που ξεκίνησε πολύ καλά, έχει εννιά βαθμούς».

To Top