Ο Άρης κέρδισε πολύτιμο χρόνο, θα παλέψει για ακόμα μεγαλύτερη συναίνεση των πιστωτών!

Με την σημερινή εξέλιξη στην υπόθεση του άρθρου 99 το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Άρης κέρδισε χρόνο.

Χρόνο τεσσάρων μηνών τον οποίο θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει ώστε να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των πιστωτών του ώστε να υπαχθεί στο άρθρο 99 και να βάλει τις βάσεις για την ομαλή διαδικασία επιβίωσής του. Ήταν έτοιμος να δικάσει ακόμα και σήμερα, αλλά τελικά η πανελλαδική απεργία των δικηγόρων μετέφερε την υπόθεση για τις 12 Απριλίου.

Η σημερινή νίκη του Άρη στο δικαστήριο έγκειται στο γεγονός ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διατήρησε ακέραια την προσωρινή διαταγή για υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99. Ήταν ένα σημείο κλειδί αυτό για τους ανθρώπους του Άρη, γιατί υπήρχε κίνδυνος το δικαστήριο να άρει την προσωρινή διαταγή και οι κίτρινοι να… τρέχουν και να μη φτάνουν.

Ο ορισμός της νέας δικάσιμου της υπόθεσης στις 12 Απριλίου δίνει στην ΠΑΕ και τη διοίκησή της ένα τετράμηνο (τρεις μήνες μέχρι την εκδίκαση συν ένας μήνας που χρειάζεται συνήθως για την απόφαση) στο οποίο θα ενταθούν οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις με τους πιστωτές, ούτως ώστε να επιτευχθούν συμφωνίες διακανονισμών των οφειλών και να μην γίνει – αν αυτό είναι δυνατόν – καμία παρέμβαση.

To Top