ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης κέρδισε το πρώτο φιλικό του, στα… πέναλτι με 4-1 τη Μπίρσοτ Ουίλρικ!

Ο Άρης κέρδισε το πρώτο φιλικό του παιχνίδι, κόντρα στην Μπίρσοτ Ουίλρικ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αμβέρσας, έστω κι αν χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής με 4-1!

Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-3-3. Ο Καντιμοίρης κάτω την εστία, δεξιά στην άμυνα ο Τζανακάκης, αριστερά ο Βαλεριάνος, κεντρικό δίδυμο ο Σόουζα με τον Δεληζήση, τριάδα στο κέντρο οι Ιντζόγλου, Ματίγια και Κολάσο και επιθετική τριάδα οι Γκαρσία, Ντιγκινί και Ναζλίδης.

Μετά το πρώτο 10λεπτο του αγώνα οι κίτρινοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν ευκαιρίες κυρίως με παιχνίδι από τα άκρα με τους Γκαρσία και Ντιγκινί, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο Ερέρα έδωσε εντολή στους δύο ακραίους επιθετικούς του να αλλάζουν συνεχώς πλευρές, στοιχείο που βοήθησε τον Άρη να βρει ρυθμό και να απειλήσει.

Η πρώτη καλή φάση για τον Άρη ήρθε στο 12’ όταν σουτ του Ιντζόγλου μέσα από την περιοχή βρήκε στα πόδια του Ναζλίδη και δεν κατέληξε στα δίχτυα του Βανχάμελ.

Οι κίτρινοι ήταν καλύτεροι σε όλο το πρώτο μέρος και έχασαν διπλή ευκαιρία στο διάστημα 38’-39’, αρχικά με τον σουτ του Ντιγκινί που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μπίρσοτ και εν συνεχεία με τον Γκαρσία, που προσπάθησε να “τσιμπήσει” τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια καλή ευκαιρία όταν από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ο Δεληζήσης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βανχάλεμ και πάλι απέκρουσε ενστικτωδώς.

Ο Ερέρα έκανε επτά αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έδωσε λεπτά συμμετοχής στους Μπάσα και Βέλεθ που έκαναν μόλις χθες την πρώτη τους προπόνηση, όπως επίσης χρησιμοποίησε και τους δύο νεαρούς, Μπαγκαλιάνη και Μπακούτση.

Ο Άρης απειλήθηκε στο 57’ όταν ο Βανζέιρ βγήκε τετ α τετ από θέση οφσάιντ (δεν δόθηκε) αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά έξω από την εστία του Κουέστα, ενώ η Μπίρσοτ είχε και δοκάρι στο 78’ με τον Τισουνταλί.

Οι κίτρινοι δεν είχαν την δημιουργικότητα που έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκαναν πολλές φάσεις στην εστία του Βανχάλεμ, ενώ όσο περνούσε η ώρα έβγαινε και η κούραση στα πόδια των παικτών του Ερέρα. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ο Παυλίδης ευστοχεί (0-1).

Έξω το πέναλτι του Φαν Χάιφτ (0-1)

Ο Μπάσα κάνει το 0-2.

Αποκρούει ο Κουέστα το πέναλτι του Βανκάμπ.

Ο Μιλούνοβιτς κάνει το 0-3.

Ο Πριτσένκο κάνει το 1-3.

Ο Μενέντεθ κάνει το 1-4.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ερέρα): Καντιμοίρης (46’ Κουέστα), Τζανακάκης, Σόουζα (46’ Βέλεθ), Δεληζήσης (60’ Μπαγκαλιάνης), Ντιγκινί (46’ Μιλούνοβιτς), Ιντζόγλου (60’ Σταμπουλίδης), Ναζλίδης (46’ Διαμαντόπουλος), Κολάσο (60’ Μπακούτσης), Γκαρσία (46’ Παυλίδης), Ματίγια (46’ Μπάσα), Βαλεριάνος (46’ Μενέντεθ).

ΜΠΙΡΣΟΤ ΟΥΪΛΡΙΚ (Βρέβεν): Βανάμελ, Πριτσένκο, Ντομ, Φαν Χάιφτ, Γκρισέ (83’ Ντε Γιόνγκχε), Ζουά (46’ Χόφερ), Μαές (Βανκάμπ), Βανζέιρ (86’ Εμπομπό), Μπουντρέν, Τισουνταλί, Κασμί (46’ Μπρονιό)

To Top