ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης και η περίπτωση Φούρμαν για την “μετά-ban” περίοδο

Ο Άρης συνεχίζει την αναζήτηση-εξέταση ποδοσφαιριστών για την “μετά-ban” περίοδο. Η άρση του απαγορευτικού των μεταγραφών αποτελεί μονόδρομο, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί και οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην διαδικασία αναζήτησης μεταγραφικών περιπτώσεων που θα ενισχύσουν την ομάδα.

Σε αυτήν την λίστα εξετάζεται και η περίπτωση του Ντομινίκ Φούρμαν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βίσλα Πλοκ. Ο 28χρονος μέσος είχε μια καλή χρονιά με τη φανέλα της Βίσλα Πλοκ καθώς είχε γεμάτη σεζόν με 35 αγώνες, επτά γκολ και έξι ασίστ.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος καλύπτει τον άξονα της μεσαίας γραμμής, διαθέτει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Άρης και μπορεί να αγωνιστεί σε περισσότερες και ως “εξάρι”. Πρόκειται για μια καλή αλλά δύσκολη περίπτωση.

Σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ, ενδιαφέρον εκδήλωση η τουρκική Γκοτζτέπε, ενώ δέχθηκε κρούσεις τόσο από τη Χάιντουκ Σπλιτ όσο και από τη Φερεντσβάρος. Ο Φούρμαν αγωνίστηκε στη Βίσλα στην τελευταία τριετία έχοντας συνολικά 141 αγώνες, 19 γκολ και 26 ασίστ. Είχε προηγηθεί μια διετία στη Λέγκια Βαρσοβίας, ενώ η πρώτη απόπειρα καθιέρωσης εκτός Πολωνίας δεν ήταν πετυχημένη καθώς δεν βρήκε αγωνιστικό ρόλο στην Τουλούζ.

Ο Φούρμαν είναι προϊόν των Ακαδημιών της Λέγκια στην οποία έχει αγωνιστεί σε 109 αγώνες πετυχαίνοντας πέντε γκολ. Τον Γενάρη του 2014 τον αγόρασε η Τουλούζ με τον οποία δεν έκανε πολλά ματς (πέντε) για να ακολουθήσουν οι δανεισμοί του σε Λέγκια, Ελλάς Βερόνα και Βίσλα Πλοκ η οποία τον απέκτησε τελικά το 2017. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πολωνίας ενώ έχει και τρεις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

To Top