ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης κατέθεσε το σχέδιο-πρόταση για το γήπεδο, η κυβέρνηση καλείται να βρει την λύση

Η ΠΑΕ Άρης μέσα από τις ενέργειες του Θόδωρου Καρυπίδη και την Ειρήνης Καρυπίδη  κατέθεσαν το σχέδιο-πρόταση για το νέο γήπεδο.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Άρη, το κόστος ανέγερσης του νέου γηπέδου συμπεριλαμβανομένης της γης, θα καλυφθεί από τις εξής πηγές:

1. Την ίδια την αξία αποζημίωσης της ιδιοκτησίας του Άρη στου Χαριλάου (γη και γήπεδο) προκειμένου να γίνει χώρος πρασίνου. Να σημειωθεί ότι η αξία του οικοπέδου και του γηπέδου στου Χαριλάου, καθώς βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης είναι σημαντικής αξίας και μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από το Πράσινο Ταμείο.

2. Από το Ελληνικό Δημόσιο που θα καλύψει μόνο το επιπλέον κόστος διασφαλίζοντας για τους πολίτες την δημιουργία δύο σημαντικών χώρων πρασίνου και αναψυχής στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Με απλά λόγια, η προσπάθεια να εμπλακεί η Πολιτεία, όπως έχει ήδη κάνει με τα γήπεδα των άλλων ομάδων, είναι απολύτως θεμιτή. Ο Άρης έχει ξεκάθαρη θέση για το γήπεδο και η κυβέρνηση καλείται να βρει λύση, από τη στιγμή που δεν χαρίζεται κάτι στον Άρη!

Όπως αναφέραμε και χθες η λύση που προτείνει ο Άρης θεσμικά και διαδικαστικά είναι δοκιμασμένη, καθώς ακολουθεί τα πρότυπα της Διπλής Ανάπλασης της Αθήνας, ενώ η πηγή χρηματοδότησης του γηπέδου θα είναι πιθανότατα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συμπληρωματικά η διαμόρφωση των χώρων πρασίνου και των υποδομών που θα απαιτηθούν (δρόμοι, δίκτυα κλπ) δύναται να χρηματοδοτηθούν από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ιδού η Ρόδος…

To Top