Ο Άρης κόντρα στο (πρόσφατο)… παρελθόν του!

Ο ένας φόρεσε την κίτρινη φανέλα τέσσερα χρόνια. Δεν ήταν Αρειανός, αλλά έγινε. Ο άλλος έπαιξε δύο χρόνια, είχε θετική παρουσία, έφυγε με οφειλές, αλλά βοήθησε στην υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99. Ο τρίτος αγωνίστηκε έναν χρόνο και πριν έρθει ήταν… απωθημένο του κόσμου και έγινε σύνθημα στην κερκίδα ως… αντίπαλος. Και τρεις μαζί θα τεθούν σήμερα απέναντι στον Άρη!

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήρθε το 2006 από τον Πανελλήνιο και μέσα από την τριετή παρουσία του στον Άρη μπόρεσε να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, την Ευρωλίγκα και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Επέστρεψε το 2011 στον Άρη για μια δεύτερη θητεία και συμπλήρωσε τέσσερις περιόδους στην ομάδα, που τον έχει στιγματίσει όσο καμιά άλλη στην καριέρα του. Άλλωστε αμέσως μετά τον αγώνα του Άρη με την Κηφισιά στο Αλεξάνδρειο έλεγε σε όλους ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του ως παίκτης των κίτρινων!

Ο Νίκος Μπάρλος ήρθε στην Θεσσαλονίκη το 2008 ως επιλογή του Αντρέα Ματσόν, στη δεύτερη θητεία του Ιταλού στον πάγκο του Άρη. Αγωνίστηκε δύο χρόνια, στα οποία οι κίτρινοι απέτυχαν σε όλους τους στόχους τους, ο ίδιος όμως είχε θετική παρουσία. Έφυγε με μια σημαντική οφειλή από τότε, βοήθησε όμως και αυτός στην υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99, συναινόντας θετικά.

Ο Μιχάλης Κακιούζης άκουσε ως παίκτης της Μπαρτσελόνα το 2007 ένα ολόκληρο Παλέ να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του, με τον κόσμο να τον προσκαλεί να παίξει στον Άρη και δύο χρόνια μετά αυτό έγινε πραγματικότητα. Ήρθε, όμως, σε μια πολύ άσχημη χρονιά για τον Άρη, την περίοδο 2009-10 και φυσικά ήταν μέλος μιας αποτυχημένης ομάδας, η οποία δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των φιλάθλων.

Και οι τρεις βρίσκονται σήμερα στην ίδια ομάδα, την νεοφώτιστη Κηφισιά. Ο Τσαλδάρης στα 33 του χρόνια, ο Μπάρλος στα 35 του χρόνια και ο Κακιούζης στα 38 του χρόνια προσπαθούν με την εμπειρία τους να βοηθήσουν την Κηφισιά στην πρώτη της προσπάθεια στην Α1 και τα έχουν καταφέρει πολύ καλά. Η σημερινή αντίπαλος του Άρη είναι στην 5η θέση με ρεκόρ 8-7!

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

2006-09, 2011-12

962 πόντους, 119 αγώνες

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΛΟΣ

2008-10

320 πόντους, 32 αγώνες

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ

2009-10

217 πόντους, 25 αγώνες

 

To Top