ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης μπαίνει από σήμερα σε άλλη λογική μετά τους 38 αγώνες σε 136 ημέρες!

Από σήμερα πλέον ο Άρης μπαίνει σε μια νέα φάση της χρονιάς, μπαίνει σε άλλους ρυθμούς, με έναν αγώνα τη βδομάδα και αυτή η ριζική διαφοροποίηση χρειάζεται και την ανάλογη προσαρμογή.

Τίποτα δεν είναι εύκολο στο μπάσκετ, ειδικά στο υψηλό επίπεδο. Ακόμα κι αυτή η αλλαγή, από τα δύο ματς τη βδομάδα στο ένα, πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο, γιατί το παν σε μια ομάδα είναι ο ρυθμός.

Οι κίτρινοι από τις 7 Οκτωβρίου που ξεκίνησαν την χρονιά τους με τον προημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ έκλεισαν χθες έναν κύκλο διπλών αγώνων τη βδομάδα – εξαίρεση αποτελεί το διάστημα 9-15 Δεκεμβρίου όταν δεν υπήρχε δράση στην Α1 ανάμεσα στους αγώνες με Στεάουα στο Βουκουρέστι και Μπάνβιτ στο Παλέ.

Ο Άρης σε διάστημα 136 ημερών, από τις 7 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου 2016 έδωσε 38 αγώνες. Η διαίρεση βγάζει ότι οι κίτρινοι ανά 3,5 μέρες έπαιζαν επίσημο αγώνα! Το ρεκόρ τους είναι 26-12.

Πλέον καλούνται να διαχειριστούν ένα παιχνίδι τη βδομάδα, κάτι που σημαίνει περισσότερη προπόνηση, επικέντρωση στην ατομική βελτίωση, λιγότερη κούραση κυρίως λόγω των ταξιδιών για τα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά ενδεχομένως και έλλειψη ρυθμού.

Αυτό το τελευταίο κατά πάσα πιθανότητα θα καλυφθεί εν μέρει με τον προγραμματισμό κάποιων φιλικών αγώνων από εδώ και πέρα, ώστε η ομάδα να μπορεί να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση και μέσα στη βδομάδα.

Ο Άρης μπαίνει πλέον σε άλλη λογική μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και θέλει σε αυτή την εξάδα αγώνων που έχει ως το τέλος της κανονικής διάρκειας (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Κολοσσός στο Παλέ – Κηφισιά, Πάτρα και Ρέθυμνο εκτός) να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να κατακτήσει την τρίτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας σε δύο φάσεις πλέι οφ.

To Top