“Ο Άρης μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό”

Ο Αρτούρ Λεκμπέλο, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε για το παιχνίδι με τον ΌΦΗ, αλλά και για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αναλυτικά τα λόγια του στα Α.Ν. “98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε γενικότερα στην μέχρι στιγμής πορεία του Άρη: «Δεν έγινε το καλό ξεκίνημα. Τα πρώτα παιχνίδια ήταν πολύ μέτρια και δεν πήρε η ομάδα τα εντός έδρας παιχνίδια. Οι δύο εκτός έδρας νίκες έδωσαν την αίσθηση ότι κάτι άρχισε να γίνεται. Και σε συνδυασμό με την αλλαγή του προπονητή. Έδειχνε η ομάδα να φορμαρίζεται, όμως τα δύο τελευταία παιχνίδια μας έφεραν και πάλι πίσω».

Για το αν θωρεί ότι οι δύο εκτός έδρας νίκες ήταν τυχαίες, είπε: «Έχει δίκιο ο κόσμος και εμείς να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Παίζει μεγάλο ρόλο και η απειρία. Έχουν γίνει λάθη στην άμυνα. Οι παίκτες δε δείχνουν ικανοί να αποφύγουν το γκολ. Όλο δεχόμαστε πρώτοι γκολ και είναι δύσκολο να κάνουμε την ανατροπή. Και στα τελευταία παιχνίδια, τα γκολ ήρθαν από ατομικά λάθη. Οι παίκτες δίνουν τα πάντα, αλλά η απειρία κοστίζει. Με τον καιρό διορθώθηκε το πρόβλημα με τα στημένα και μάλιστα αρχίσαμε να βάζουμε εμείς τέτοια γκολ, αλλά το πρόβλημα επανήρθε. Στα κρίσιμα λεπτά, φαίνεται η απειρία».

Για τα παράπονα που έχει η ομάδα από τη διαιτησία και τη φετινή σεζόν, ανέφερε: «Σε πολλά παιχνίδια, περίπου στο 80%, η ομάδα αδικείται από τη διαιτησία. Ειδικά στο ματς με τη Βέροια, αλλά και σε αυτό με τον ΟΦΗ. Το μαρκάρισμα του Έλσνερ ήταν για κίτρινη. Ήταν πολύ σημαντική η απουσία του. Επίσης, έπρεπε να αποβληθεί και παίκτης του ΟΦΗ. Με τον Πλατανιά δεν έπαιζαν τρεις πολύ σημαντικοί παίκτες. Oι κακές διαιτησίες κοστίζουν. Πρέπει η διοίκηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Να βγάλουν ανακοίνωση, ο καθένας βγάζει με το παραμικρό».

Για τον Ουντότζι και την πολύ καλή παρουσία που έχει στο πρωτάθλημα ο Νιγηριανός, τόνισε: «Ήταν μια πετυχημένη, η πιο πετυχημένη μεταγραφή. Υπήρχαν και οι περιορισμοί στις μεταγραφές. Δείχνει ότι ξεχωρίζει. Έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα και φάνηκε με τον ΟΦΗ η απουσία του».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο, επεσήμανε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια καινούρια ομάδα. Έχουν πολλά τρεξίματα και παίζουν με ζήλο. Τους έχει περάσει ο Αναστασίου το δικό του ολλανδικό στυλ. Έχουν όμως και πολλούς άπειρους παίκτες, γι αυτό έχει αστάθεια στην απόδοσή του. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, δεν είναι πολύ ανώτερη».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει από εδώ και πέρα ο Άρης, σημείωσε: «Υπάρχουν πολλές ομάδες, επτά με οχτώ, που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Στη βαθμολογία είναι όλοι πολύ κοντά. Με δύο νίκες ανεβαίνεις πολύ. Αυτές οι ομάδες είναι στα ίδια επίπεδα. Μπορούμε να πάρουμε βαθμούς. Φυσικά είναι πολύ δύσκολα, αλλά μπορούμε. Θα παίξουμε με καλύτερες ομάδες, αλλά ας έχουμε την ελπίδα ότι θα βελτιωθούμε και σε άλλα σημεία του παιχνιδιού. Μεγάλο πρόβλημα είναι η διαιτησία που επηρεάζει ομάδα, οπαδούς και κόσμο. Καλύτερα να μην έπαιζαν οι βασικοί παίκτες με τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί στόχος είναι η ομάδα να σωθεί. Πίστεψαν ότι μπορούν να συνεχίσουν και στο κύπελλο, λόγω των δύο εκτός έδρας νικών».

To Top