ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης παίζει σήμερα (18:30) με την Κατάγια την πρόκρισή του στο FIBA Europe Cup

Το μεγαλύτερο μέρος των πιθανοτήτων του παίζει σήμερα (18:30) ο Άρης για να παραμείνει “ζωντανός” για την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup, φιλοξενούμενος της Κατάγια στην Γιοενσού της Φινλανδίας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι κίτρινοι θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισης, σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν μόνο μέσω… μαθηματικών πιθανότητες να συνεχίσουν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Εφόσον κερδίσουν, διατηρούν ελπίδες πρόκρισης, καθώς θα έχουν καλύψει την εντός έδρας απώλεια από την Κατάγια μερικές βδομάδες πριν.

Αν ηττηθούν, τότε κατά 99,9% αποχαιρετούν τη διοργάνωση με την ολοκλήρωση του ομίλου. Επί της ουσίας θα πρέπει να κερδίσουν τα άλλα δύο παιχνίδια, την Λέφσκι με +12 στο Παλέ, και οι Βούλγαροι να χάσουν και τους τρεις αγώνες του, ενώ μέχρι σήμερα είναι αήττητοι…

Στο μακρινό Γιοενσού, 370 χιλιόμετρα βόρεια και ανατολικά το Ελσίνκι, εκεί κοντά όπου νοητά αρχίζει ο… Βόρειος Πόλος, ο Άρης καλείται να βγάλει πέρα από καλό αγωνιστικό πρόσωπο – αυτό εξυπακούεται – και αγωνιστικό εγωϊσμό στο σημερινό παιχνίδι, να δείξει ότι τον… πείραξε η ήττα στη Θεσσαλονίκη, να προσπαθήσει μια φορά παραπάνω για να πάρει το “διπλό” που θα τον κρατήσει “ζωντανό” στη μάχη της πρόκρισης.

Ο Γιούχα Στεν, τεχνικός της Κατάγια, είπε στις δηλώσεις του για τον σημερινό αγώνα πως στο Παλέ οι παίκτες του ήταν ένα κλικ πιο γρήγοροι και πιο κινητικοί από αυτούς του Άρη. Αυτό είναι και το “κλειδί” σήμερα. Ο Άρης οφείλει να επιβάλλι τον ρυθμό του, να μην επιτρέψει στους Φινλανδούς να κάνουν το παιχνίδι τους και να παρουσιάσει ένα σαφώς πιο σοβαρό πρόσωπο από αυτό που παρουσίασε στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων.

Απών από τον αγώνα θα είναι ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και κρίθηκε σκόπιμο να μην ακολουθήσει την αποστολή ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι, με τον Κολοσσό στη Ρόδο, το προσεχές Σάββατο.

To Top