“Ο Άρης παίζει σε κάθε ματς για την ιστορία του, χρειάζεται ένα ξεκίνημα χωρίς χρέη”

Ο παλαίμαχος άσος του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος αναφέρθηκε τόσο στο κυριακάτικο ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, όσο και για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη του αίγλη.

Μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” είπε αρχικά, για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Είναι ντέρμπι και πάντα θα είναι ντέρμπι. Είναι οι δύο καταξιωμένες ομάδες της πόλης μας. Σε οποιαδήποτε οικονομική και βαθμολογική κατάσταση των δύο ομάδων θα είναι ντέρμπι. Δεν είναι βέβαια αυτό που ονειρευόμαστε να δούμε. Ο Άρης δεν βρίσκεται και στην καλύτερη βαθμολογική και οικονομική κατάσταση, σε όλα τα σημεία είμαστε κατώτεροι του συμπολίτη ΠΑΟΚ, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια κερδίζει η θέληση, η ψυχή και η δυναμική. Δεν είναι σίγουρο σε τέτοια παιχνίδια ότι κερδίζει αυτός που είναι πιο μπροστά στη βαθμολογία. Το Άρης-ΠΑΟΚ είναι το clasico το δικό μας, το ντέρμπι βγάζει πάντα περισσότερο πάθος. Αλλιώς βγάζεις το πάθος σε τέτοια παιχνίδια με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Η διαφορά που έχει ο ΠΑΟΚ από πλευράς έμψυχου υλικού μπορεί να ισοσκελιστεί από το πάθος και την ψυχή του Άρη».

Για το αν μπορεί ο Άρης, ακόμη και με νίκη επί του ΠΑΟΚ να σωθεί υπογράμμισε: «Ο Άρης παίζει σε κάθε ματς για την ιστορία του. Η νίκη θα δώσει κάποιες ελπίδες για τη σωτηρία, αλλά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Ακόμη και με νίκη, τα περιθώρια είναι μικρά για τη σωτηρία. Πρέπει να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή και στη συμπεριφορά του κόσμου, να τελειώσει το πρωτάθλημα και αφού δούμε τι πετύχαμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα. Να δούμε τι πρέπει να γίνει και τι είναι εφικτό. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη στιγμή έναν Μελισσανίδη για να πάρει την ομάδα από την αρχή και να τη φτάσει ψηλά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό. Για αυτό και είπα πως πρέπει να αποσαφηνίσουμε τι πρέπει να κάνουμε με την ομάδα και πώς να την πάμε. Πρέπει να βρεθεί κάποιος που να βγει μπροστά και να συσπειρώσει την ομάδα και τον κόσμο, έχοντας βέβαια και την οικονομική επιφάνεια. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, να σβήσουμε τα χρέη. Δε θα ήθελα να δω την ομάδα στη Γ? Εθνική, αλλά αν είναι να πάμε εκεί πρέπει να βρεθεί κάποιος και να δώσει όραμα για να ξαναφέρει τον Άρη ψηλά. Δεν πρέπει να είμαστε όμηροι του άρθρου 99, στο οποίο θα πρέπει κάθε χρόνο να δίνουμε ένα μεγάλο ποσό για 4-5 χρόνια. Άρα, δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις. Υπάρχει και η λύση με το ΑΦΜ μιας άλλης ομάδας, δεν ξέρω ποια λύση στο τέλος θα κριθεί ως η καταλληλότερη».

Τέλος, για το αν οι βετεράνοι του Άρη αισθάνονται ανεπιθύμητοι τον τελευταίο καιρό σημείωσε: «Δεν αισθάνομαι κάτι τέτοιο, αλλά είναι τόσα τα προβλήματα στο σύλλογο, που οι βετεράνοι είναι το μικρότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Δε μας ζητήθηκε ποτέ η γνώμη ή η δυνατότητα να εκφράζουμε τη γνώμη μας. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας».

To Top