ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άρης παίζει τα… ρέστα του στο ΟΑΚΑ για μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου! (PRESSARIS – LIVE, 18:30)

Τον πρώτο φετινό στόχο του τον πέτυχε πανηγυρικά ο Άρης, παίρνοντας ως πρώτος στον όμιλό του την πρόκριση στους “32” του Γιούροκαπ. Ο δεύτερος χρονικά στόχος κρίνεται σήμερα (18:30, Novasports2) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου οι κίτρινοι θα επιδιώξουν να κάνουν κάτι ασυνήθιστο τις δύο τελευταίες δεκαετίες: Να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Για την ακρίβεια από το 1997 έχουν να κερδίσουν στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό οι κίτρινοι, όμως σήμερα τα πράγματα ενδεχομένως να είναι διαφορετικά, κυρίως γιατί είναι οι ίδιοι που έχουν βελτιώσει την ποιότητά τους και παρουσιάζουν εικόνα που δίνει πιθανότητες νίκης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί της αναμέτρησης, γιατί είναι ομάδα και με περισσότερες λύσεις και με μεγαλύτερη ποιότητα, ωστόσο αν υστερεί κάπου έναντι του Άρη είναι στη συνοχή που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο, γιατί η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είναι πραγματικά ένα σύνολο που λειτουργεί γνωρίζοντας σε πολύ μεγάλο ποσοστό τι πρέπει να κάνει μέσα στο παρκέ.

Για να μπορέσει ο Άρης να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό ως το τέλος, θα πρέπει να κάνει ίδιο και καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με ότι παρουσίασε στο ΣΕΦ πριν λίγες μέρες. Υπόψιν ότι εκεί οι κίτρινοι κράτησαν τον Ολυμπιακό κάτω από τους 70 πόντους έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα, κάτι που δεν έχει συμβεί στην Α1. Επιθετικά ο Πρίφτης είναι λογικό να περιμένει περισσότερα από τους δύο καλύτερους παίκτες του, τον Τζερέλ Μακ Νιλ και τον Οκάρο Γουάιτ. Ο Μακ Νιλ αντιλήφθηκε ότι ακόμα κι όταν αδικείται δεν πρέπει να αντιδράει, ο Γουάιτ ευελπιστούν ότι θα μπει από το ξεκίνημα πιο πολύ στο πνεύμα του αγώνα.

Αμυντικά τα πράγματα για τον Άρη όσο ξεκάθαρα είναι, άλλο τόσο δύσκολα γίνονται μέσα στο παρκέ. Τρεις είναι οι παίκτες που αποτελούν τους “πυλώνες” του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νικ Καλάθης και ο Τζέιμς Γκιστ. Αν αυτοί οι τρεις είναι σε καλή μέρα, τα προβλήματα του Άρη θα πολλαπλασιαστούν μέσα στο γήπεδο.

Οι δύο πρώτοι είναι εξαιρετικοί στο διάβασμα, εξαιρετικοί στην εκτέλεση και την άμυνα. Το ίδιο είναι ο Γκιστ μέσα στην ρακέτα, γιατί είναι παίκτης που έχει ευχέρεια να παίξει άμυνα και σε περιφερειακό και είναι αυτός που δίνει την ενέργεια στον Παναθηναϊκό. Από αυτούς τους τρεις γίνονται πρωταγωνιστές παίκτες όπως ο Ραντούλιτσα, ο Φελντέιν, ο Παππάς ή ο Γιάνκοβιτς, αυτοί οι τρεις είναι που γύρισαν τον αγώνα της πρεμιέρας στο Παλέ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης όχι απλά υπολογίζεται, αλλά έχει αρχίσει να προκαλεί και προβληματισμό και ανησυχία σε τέτοιου επιπέδου αντιπάλους, έστω κι αν το παιχνίδι θα γίνει σήμερα παρουσία μόνο οπαδών του Παναθηναϊκού στις κερκίδες.

To Top