ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης πανέτοιμος για την ρεβάνς με τη Νίζνι Νόβγκοροντ (PRESSARIS, 19:30)

Ο Άρης υποδέχεται σήμερα (19:30) τη Νίζνι Νόβγκοροντ στο Nick Galis Hall θέλοντας να κάνει το επόμενο απαραίτητο βήμα για να βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και θα έχει δύο σπουδαία όπλα: Τη νίκη μέσα στη Ρωσία με 65-63 και το κατάμεστο Παλέ!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Σαφώς και η διαφορά των δύο πόντων δεν λέει και πολλά. Κάτι λέει, όμως, για μια ομάδα που είναι ολοκαίνουρια και έβγαλε “διπλό” σε μια έδρα από τις καλύτερες της Ρωσίας, χωρίς καν να έχει τους δύο ηγέτες (Μποχωρίδης, Τζόουνς) ανάμεσα στους κορυφαίους το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Ο Άρης θα πάρει την πρόκριση, αν καταφέρει να κάνει ό,τι έκανε έως και το 32’ του πρώτου αγώνα με τη Νίζνι Νόβγκοροντ, όταν προηγήθηκε με 12 πόντους διαφορά. Προστάτευσε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το ριμπάουντ, είχε μυαλό και σωστή κατεύθυνση επιθετικά, βρίσκοντας λύσεις, είτε από την περιφέρεια, είτε από τη ρακέτα και αμυντικά έβαλε πολύ δύσκολα στους Ρώσους, οδηγώντας τους όχι τόσο σε λάθη, αλλά σε άσχημες επιθετικές επιλογές.

Το κυριότερο που είχε ήταν φλόγα και διάθεση για να κερδίσει τον αγώνα, δύο χαρακτηριστικά που σήμερα με την παρουσία χιλιάδων κόσμου στο Παλέ, θα πρέπει να αυξηθούν κατακόρυφα.

Η Νίζνι Νόβγκοροντ δεν είναι κακή ομάδα. Για την ακρίβεια είναι μια πολύ καλή ομάδα, που έχει ποιότητα κυρίως στην περιφέρεια με την παρουσία του Κέντρικ Πέρι, αλλά καλούς γηγενείς παίκτες, τους οποίους ο Άρης μπόρεσε να περιορίσει στον πρώτο αγώνα. Σαφώς και θα είναι πιο έτοιμη ως προς το “διάβασμα” του αντιπάλου, άρα θα κάνει προσαρμογές στο παιχνίδι του Άρη, όμως το ίδιο ισχύει και για τους κίτρινους.

Είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση, σαφώς λιγότερα από τα 16 λάθη που έγιναν στη Ρωσία και φυσικά μεγαλύτερη ευστοχία από τη γραμμή των βολών, πολύ απλά για να μην βρει δικαιώματα η Νίζνι και πιστέψει ότι μπορεί να προκριθεί.

To Top