ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης περιμένει (ίσως και σήμερα) τις ενέργειες της ΕΟΚ προς την FIBA για τα ban

Στη διάρκεια της ημέρας θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή της ΕΟΚ για τα θέματα που αφορούν τις μεταγραφές και θα αποφανθεί πώς θα απαντήσει στη FIBA για το θέμα που έχει προκύψει με τις ομάδες που έχουν ban και τις απαγορεύει και τις “εσωτερικές” μεταγραφές.

Αξιωματούχοι της ομοσπονδίας θα έχουν ίσως και σήμερα επικοινωνία με στελέχη της FIBA προκειμένου να θέσουν επί τάπητος το αίτημα για παράταση χρόνου ως προς το κλείσιμο συμφωνιών για διακανονισμούς ομάδων και πιστωτών.

Ο Άρης μέσω της ΕΟΚ έχει ζητήσει παράταση ενός έτους για να πετύχει όλους τους διακανονισμούς και να βάλει σε μια σειρά τις οχτώ υποθέσεις που έχουν επιφέρει ποινή απαγορευτικού μεταγραφών και ευελπιστεί ότι και η ομοσπονδία θα μπορέσει να πείσει την FIBA να κάνει αυτό το αίτημα αποδεκτό, κάτι άλλωστε που προφανώς θα ζητήσουν και άλλες ομοσπονδίες, γιατί δεν αποτελεί μόνο “ελληνικό” πρόβλημα το ban.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η απόφαση που θα λάβει η FIBA καθώς αν τελικά εμμείνει στην αρχική σύστασή της, τότε οι κίτρινοι θα πρέπει άμεσα να βρουν τουλάχιστον 200.000 ευρώ για να μοιράσουν στους οχτώ παίκτες ως… έναρξη εξυπηρέτησης των διακανονισμών, ελπίζοντας φυσικά ότι αυτοί θα γίνουν αποδεκτοί από τους παίκτες.

To Top