«Ο Άρης πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω για να έχει τύχη στην Τούμπα»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Αντώνης Σαπουντζής, μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ των «κίτρινων» με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, αλλά και για το τι θα πρέπει να κάνει ο Άρης, αν θέλει να φύγει μ΄ ένα καλό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

Για το πώς προετοιμάζεται ένας ποδοσφαιριστής πριν από ένα ντέρμπι: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν παρόμοια προετοιμασία. Είναι θέμα ψυχολογίας και πρέπει 2-3 μέρες νωρίτερα ο παίκτης να συγκεντρωθεί. Είναι σημαντικό να σκεφτεί τον αντίπαλό του και προσπαθήσει να νιώθει καλά. Σίγουρα υπάρχει και σκέψη για τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά και την εξέδρα. Άγχος πάντα θα υπάρχει, αλλά μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι πρέπει να δίνει τα πάντα και να μη σκέφτεται κάτι άλλο».

Για το παιχνίδι με το ΠΑΟΚ στη Τούμπα, όπου ο Άρης είχε νικήσει, με τον ίδιο στο ρόστερ του: «Στο παιχνίδι που είχα σκοράρει και κέρδισε ο Άρης είχαμε 4.000 κόσμο! Ήταν άλλες εποχές. Από εκεί και πέρα είναι θέμα και του χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή. Εμένα μου άρεσε να παίζω σε γεμάτα γήπεδα».

Για το αν ο Άρης έχει τύχη να φύγει μ΄ ένα θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα: «Όλοι έχουν τύχη. Ο Άρης θα πρέπει να δείξει λίγα παραπάνω από όσα δείχνει στα τελευταία παιχνίδια, ώστε να γίνει η παρουσία του αισθητή στο παιχνίδι. Αν παίξει όπως συνήθως θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Για άμα είναι σωστή η επιθετική προσέγγιση του παιχνιδιού από τον Μιλίνκοβιτς: «Είναι πολύ σωστές οι σκέψεις του, αλλά πρέπει ν΄ ανταποκριθούν και οι ποδοσφαιριστές. Με τον Παναθηναϊκό η ομάδα είχε στηθεί επιθετικά, αλλά δεν έκανε φάση. Αν δεν απειλήσεις τον ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να πάρεις κάτι από ένα τέτοιο ντέρμπι».

Για τα προσωπικά λάθη των παικτών: «Ο Πουλίδο ενώ ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Άρη πέρυσι και έκανε ένα παιδαριώδες λάθος με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια αυτά συμβαίνουν. Πρέπει ο Άρης ν΄ αποφύγει τα ατομικά λάθη και ο κάθε παίκτης να δώσει τον καλύτερό του εαυτό».

Για την ψυχολογία του ΠΑΟΚ: «Αν ο ΠΑΟΚ είχε καλό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει το άγχος, αλλά και ο Άρης δεν είναι καλά βαθμολογικά και θα θέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι».

Για το τι θα έλεγε στους παίκτες του Άρη πριν ξεκινήσει το παιχνίδι: «Δε θα ήθελα να πω κάτι στους παίκτες. Δε νιώθω ακόμα βετεράνος και θα ήθελα να μπω μέσα στο γήπεδο και να παίξω».

To Top