“Ο Άρης προτείνει εκχώρηση των τηλεοπτικών για τις δόσεις, απροθυμία των φορέων, αναζητούμε μεσεγγυούχο”!

O νομικός του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος, αναφέρθηκε στο πλάνο αποπληρωμής προς πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας και την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο συλλογος  μετά και την δεύτερη… άτυπη συνάντηση που είχαν οι κίτρινοι με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

«Η ΠΑΕ Άρης προσδοκά να βρει μία λύση που θα καθιστά βιώσιμη την συνέχιση της ιστορίας του Άρη. Αν καταφέρουμε να έχουμε μια συμφωνία, με τους παίκτες, που θα μπορεί να είναι συνεπής η ΠΑΕ, με τα βέβαια έσοδα που προσδοκά να έχει, τότε, θα είναι η ιδεατή λύση, γιατί θα προχωρήσουμε από κοινού με τους ποδοσφαιριστές», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Θα αρχίσουμε μια σειρά επαφών προκειμένου να δούμε τις προθέσεις τους. Υπάρχει μια κατ’ αρχήν θετική διάθεση. Έχουν συνειδητοποιήσει και οι ίδιοι οι παίκτες ότι ο Άρης δεν μπλοφάρει. Η ΠΑΕ θα μπορεί να πληρώσει μόνο εάν υποσχεθεί κάποια από τα βέβαια έσοδα, τα οποία είναι μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

Για τη λύση της εκχώρησης τηλεοπτικού συμβολαίου στους παίκτες που έχουν λαμβάνειν, σημείωσε: 

«Η πρόταση μας, λοιπόν, είναι να εκχωρήσουμε τα δικαιώματα στους Φορείς (ΠΣΑΠ) ώστε με την σειρά τους αναλογικά και συμμέτρως να πληρώνουν τα χρήματα στους παίκτες που οφείλουμε. Ο Άρης δεν μπορεί να ακολουθήσει τις 45 δόσεις από τη στιγμή που δεν έχει έναν επενδυτή να τον διευκολύνει οικονομικά κάθε μήνα.

Ο Άρης καθορίζεται από χρήματα που εισπράττει από τον ΟΠΑΠ τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στο Δημόσιο, από την Σουπερ Λιγκ, από τα τηλεοπτικά και από τις χορηγίες που έχουν μειωθεί αισθητά αλλά και από τις εισπράξεις των εισιτηρίων. Αυτή είναι η ρευστότητα της ΠΑΕ. Τα τηλεοπτικά, λοιπόν, είναι να μόνα που μπορούμε να τα διαθέσουμε για την αποπληρωμή των οφειλών μας.

Εμείς θεωρήσαμε τίμιο να εκχωρήσουμε το τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά βρήκαμε την απροθυμία των φορέων που δεν θέλουν να εμπλακούν σε όλο αυτό. Προσπαθούμε να βρεθεί κάποιος μεσεγγυούχος να εκχωρήσουμε τα χρήματα. Αυτό δείχνει ότι έχουμε την καλή πίστη, ότι αυτά που θα συμφωνήσουμε αυτά θα δώσουμε».

Παράλληλα, έστειλε και ένα μήνυμα προς τους φορείς: 

«Εμείς θέλουμε να πληρώσουμε. Δώστε μας όμως τη δυνατότητα να πληρώσουμε βάσει της πραγματικής δυνατότητας που έχουμε με την χρηματοροή της ΠΑΕ, διαφορετικά δεν θα πληρωθεί κανείς. Όχι γιατί δεν το θέλουμε αλλά γιατί δεν μπορούμε».

Για το ποια είναι τελικά η λύση, απάντησε: 

« Ενώ επεξεργαζόμαστε τη λύση με μεσεγγυούχο, θα ξεκινήσουμε κάποιες προσωπικές επαφές με παίκτες. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Η πρόθεση μας είναι να υπάρχει βιώσιμη λύση και μακάρι να τα βρούμε με όλους. Κι αν υπάρχει δεν θα χρειαστεί να πάμε και στη λύση του άρθρου 99, όσο αφόρα τους ποδοσφαιριστές τουλάχιστον. Αυτή τη στιγμή, όμως, ο κόσμος του Άρη πρέπει να επικεντρωθεί στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος και τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε λίγο γιατί δεν χρίζουν δημοσιότητας αυτή τη στιγμή. Αποπροσανατολίζουν. Άλλωστε, αν δεν υπάρχει… αγωνιστική εξυγίανση της ομάδας δεν μπορεί να υπάρχει και συνέχεια στα υπόλοιπα ζητήματα».

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα των 45 δόσεων: 

«Συνειδητά είπαμε ότι δεν μπορούμε να μπούμε στις 45 δόσεις, αφού δεν εξυπηρετούν τον Άρη, δεν αποτελούν βιώσιμη λύση. Μόνο μια λύση με 60 δόσεις επί των δεδουλευμένων, όμως, θα είναι λύση. Η εκχώρηση τηλεοπτικών είναι βέβαιη καταβολή, είναι πιο σίγουρη πιθανότητα καταβολής. Γι αυτό και εμείς κάνουμε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Ολοκληρώνοντας είπε: 

«Τα τηλεοπτικά είναι μόνο για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Προτιμώ, λοιπόν, σαν Αρειανός να είμαι στην Σούπερ Λίγκα και να παλεύω να βρω τρόπους για εξοικονόμηση χρημάτων». Για το αν όμως η… παρτίδα δεν σωθεί; « αυτό είναι θεωρητικό. Επανασυστήνεται νέα ΠΑΕ, επομένως οι πιστωτές χάνουν τα χρήματά τους. Αν δεν είναι βιώσιμη στην Σούπερ Λίγκα όμως, στη Β’ εθνική το ποσό δεν φτάνει ούτε για το ρόστερ της ομάδας,. Δεν υπάρχει αντικείμενο για συζήτηση. Σε αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει καταστροφή. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας γιατί απλά πιστεύουμε ότι θα είμαστε στην Σούπερ Λίγκα».

To Top