“Ο Άρης σας χρωστάει λεφτά, εσείς χρωστάτε σοβαρότητα και σεβασμό”

Σοβαρότητα και σεβασμό ζήτησε από τα μέλη της μπασκετικής ομάδας ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών, Super 3 μέσα από άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επίσημο σάιτ του συνδέσμου με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Ταπούτος και ο τεχνικός, Βαγγέλης Αλεξανδρής για τη μετάβαση με πούλμαν στην Αθήνα για το παιχνίδι με το Μαρούσι.

Στο κείμενο αναφέρεται:

«Να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις». Αυτή η προτροπή αντηχεί ακόμη στα αυτιά μας και αποτελεί οδηγό όλων όσων λέμε και όλων για τα οποία σιωπούμε. Δυστυχώς κάποιοι στον ΑΡΗ δεν το διδάχθηκαν αυτό και φροντίζουν συχνά-πυκνά να το αποδεικνύουν.

Ωστόσο, ούτε ηθικοπλάστες είμαστε ούτε μυαλοπώληδες. Ποσώς μάς ενδιαφέρει η ευστροφία και η αντιληπτική ικανότητα καθενός, μέχρι του σημείου όμως που αυτή η «ελαφρότητα» δηλώσεων στρέφεται εναντίον του Συλλόγου.

Το γεγονός ότι η ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ ταξίδεψε οδικώς στην Αθήνα είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο. Κανείς δεν αισθάνθηκε όμορφα μ’ αυτό που συνέβη, όσες δικαιολογίες κι αν μπορεί να υπάρχουν, πραγματικές (για ορισμένους) ή προσχηματικές (για ορισμένους). Το γεγονός αυτό πλήγωσε τον ΑΡΗ και δεν συνέβη πρώτη φορά.

Από ‘κει κι έπειτα όμως, πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα λεγόμενα παικτών και του προπονητή για το θέμα. Και δεν είναι η πρώτη φορά… και δεν συμβαίνει μόνο στο τμήμα μπάσκετ. Έχει συμβεί και σε άλλα τμήματα του ΑΡΗ, με άλλους αθλητές και παράγοντές του.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε και εξοργιζόμαστε με δηλώσεις άστοχες και άκομψες που ουσιαστικά πέρα από καταστάσεις και πρόσωπα βλάπτουν και τον ίδιο το Σύλλογο. Αστεϊσμοί περί κολύμβησης και περιπαικτικά σχόλα περί χαμένων αεροπλάνων, ούτε την προσοχή του κόσμου επικεντρώνουν στο πρόβλημα, ούτε συσπειρώνουν, ούτε αναδεικνύουν λύσεις.

Το μόνο που επιτυγχάνουν – και πολύ αποτελεσματικά μάλιστα – είναι να προσβάλουν τον ΑΡΗ σαν Σύλλογο, ν’ αποτελούν αντικείμενο χλευασμού από αντιπάλους του ΑΡΗ και να θλίβουν αλλά και ταυτόχρονα να εξοργίζουν εμάς για τον τρόπο που κάποιοι αντιλαμβάνονται τη φανέλα με το Θεό στο στήθος και την ιστορία των 98 ετών.

Όχι, δεν είναι προσβολή να μετακινηθούν με λεωφορείο. Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία προβληματικό, είναι ενδεικτικό σαρωτικών αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν, είναι αφετηρία (αν και η αφετηρία έχει σημάνει προ πολλού) προβληματισμού αυτών που θα κληθούν να βρουν λύσεις και όλων αυτών που θα κληθούν να τις υποστηρίξουν με τη συμμετοχή τους.

Αλλά όχι, προσβολή δεν είναι. Προσβολή είναι να χάνεις από ομάδες που δημιουργήθηκαν μόλις πέρυσι μέσα στο Αλεξάνδρειο. Αυτό ναι, είναι προσβολή. Διότι η ιστορία δεν θα γράψει με ποιον τρόπο μετακινήθηκε η ομάδα στην Αθήνα, αλλά θα γράψει το αποτέλεσμα του ταμπλό και το όνομα του αντιπάλου.

Προσβολή είναι να δηλώνεις ότι επειδή κέρδισες το τίποτα, το απόλυτο μηδενικό, την ομάδα του «πότε; ποτέ!» αναμένεις… καλύτερη μεταχείριση. Αυτό ναι, είναι προσβολή διότι αυτές οι δηλώσεις θα μείνουν και θ’ ακολουθούν όχι αυτόν που τις ξεστόμισε, αλλά τον ίδιο το Σύλλογο και τη νοοτροπία του.

Διότι, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, κάποιοι που δεν δήλωναν ΑΡΗΣ κατέβηκαν από ένα αεροπλάνο (στην ουσία αυτός ο Σύνδεσμος «τους κατέβασε»), μάτωσαν, ίδρωσαν και σήκωσαν τίτλο, μη αξιώνοντας τίποτα. Απολύτως τίποτα. Ξαναμπήκαν στο αεροπλάνο και απλήρωτοι, αλλά δοξασμένοι, έφυγαν από τον ΑΡΗ, αλλά όχι από το μυαλό και τις ψυχές μας και σίγουρα όχι από την ιστορία του ΑΡΗ.

Έχετε τον νου σας λοιπόν να βουτάτε τις γλώσσες στο μυαλό πριν μιλήσετε. Αναρωτηθείτε σε ποιον Σύλλογο ανήκετε, διότι πίσω από τα πρόσωπα βρίσκεται ένας Σύλλογος. Τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά ο ΑΡΗΣ παραμένει. Κι έχουμε σκοπό να παραμείνει για αμέτρητα χρόνια ακόμη. Να παραμείνει δίχως ανόητες δηλώσεις και κρύα αστεία να τον προσβάλουν και να τον ακολουθούν.

Είτε εκφράζατε την αντίδρασή σας για το πώς μετακινηθήκατε, είτε δεν την εκφράζατε, ο προβληματισμός ο δικός μας για το συμβάν δεν θα άλλαζε. Αξία έχει να μιλάς, όταν αυτά που θα πεις θα λύσουν ένα πρόβλημα, όχι να το διογκώσουν και κυρίως όχι όταν το διακωμωδούν και ειδικότερα όταν διακωμωδούν καταστάσεις – όσο άσχημες κι ανεπιθύμητες κι αν είναι – που αφορούν τον ΑΡΗ.

Κανένας σας δεν έχει το δικαίωμα να χαζολογεί και να χαζογελάει με τα προβλήματα της ομάδας, κανένας σας δεν έχει το δικαίωμα να πουλάει πνεύμα, ν’ αστειεύεται (!) και να προσβάλει μ’ αυτόν τον τρόπο έναν Σύλλογο που εκφράζει αμέτρητες χιλιάδες ανθρώπων.

Ο ΑΡΗΣ σάς χρωστάει λεφτά, εσείς όμως χρωστάτε σ’ όλους τους Αρειανούς σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα σεβασμό προς τον ΑΡΗ. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτή τη θεμελιώδη υποχρέωσή του, ας κοιτάξει γύρω του. Το Παλέ έχει πολλές εξόδους…

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top