Πολεμιστές του Άρη στον πάγο…

Τα ιδανικά του Άρη υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο η πρωταθλήτρια ομάδα χόκεϊ επί πάγου των «κίτρινων». Γι’ αυτά, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημά τους, μίλησε ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Μάλαμας, που φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «Άρης FM 92.8».

Για την αγάπη του ίδιου και των συναθλητών του για τον Άρη και για το ίδιο το άθλημα, είπε: «Η αγάπη μας για την ομάδα και για το άθλημα μας κρατάει στον πρωταθλητισμό. Πολεμάμε και αγωνιζόμαστε για το άθλημα και για το όνομα του Άρη. Ο Άρης είναι οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι προσπαθούμε για το ίδιο πράγμα».

Για την πορεία που έχει διαγράψει, από την έναρξη της ενασχόλησής του με το χόκεϊ επί πάγου καθώς και για τις προπονήσεις του τμήματος, ανέφερε: «Όλα ξεκίνησαν από τα 18 μου, όταν με έφερε ο κύριος Χαριτωνίδης στο γήπεδο. Από τα 18 μέχρι τα 39 που είμαι σήμερα, αγωνίζομαι στον Άρη. Ως ομάδα προπονούμαστε τρείς με τέσσερις φορές την εβδομάδα, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για ό,τι αγώνες προκύψουν, εντός και εκτός Ελλάδος».

Σχετικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος τη χρονιά που προηγήθηκε, σημείωσε: «Πέρυσι είχαμε μια πολύ καλή χρονιά. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το Γενάρη και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο. Αντιμετωπίσαμε επίσης τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη. Σε όλους τους αγώνες που δώσαμε, συνολικά είχαμε μόλις μία ήττα. Καίριος ήταν ο ρόλος του προπονητή μας κ. Καπαγιαννίδη. Υπό την καθοδήγηση του φτάσαμε στον τίτλο».

Αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα στην προπόνησή της, δεδομένου πως το γήπεδο που ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρείχε τη δυνατότητα στην ομάδα να προπονείται με ρόλερ από το 2003, φέτος σταμάτησε να τους δέχεται, είπε: «Γενικώς αυτό είναι τα θέμα που μας απασχολεί. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προπόνηση σε πάγο. Ο Δήμος φέτος μας έκλεισε τις πόρτες του γηπέδου. Αναγκαστικά προπονούμαστε μόνο με μπαστούνια στο κλειστό γήπεδο κάτω από τη Θύρα 3. Αυτό που κάνουμε εκ των πραγμάτων είναι να πηγαίνουμε στη Βουλγαρία μία φορά το μήνα όπου κάνουμε κάποιες προπονήσεις και φιλικά, προκειμένου είμαστε έτοιμοι».

Παράλληλα, μίλησε για τη ματαίωση του φετινού πρωταθλήματος: «Γήπεδο πάγου βλέπουμε με κιάλια. Έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει από ένα γήπεδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας του προβλήματος αυτού έχει μειωθεί ο αριθμός των αθλητών, ενώ λόγω οικονομικών δυσκολιών της ομοσπονδίας μας ανακοινώθηκε πως δεν θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά θα σταλεί η Εθνική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεπώς προετοιμαζόμαστε εντατικά οι αθλητές που είμαστε στην Εθνική. Δεδομένων των προβλημάτων δεν υπάρχουν φέτος οι άλλες δύο ομάδες της πόλης. Εμείς συνεχίζουμε όμως. Το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό. Η γυναικεία μας ομάδα έχει «παγώσει» λόγω της έλλειψης γηπέδου».

Αναφορικά με τα υπόλοιπα τμήματα, πέραν του ανδρικού, είπε: «Στο τμήμα έχουμε γυναίκες όπως και παιδιά τα οποία περιλαμβάνονται στο παιδικό τμήμα. Το άθλημα είναι το πιο ασφαλές,. Έχει πολύ λιγότερους τραυματισμούς σε σχέση με ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τα παιδιά μπορούν από τα τέσσερα τους χρόνια να ξεκινήσουν την ενασχόληση τους με το άθλημα.
Επίσης μπορούν και πιο μεγάλοι άνθρωποι να έρθουν να παίξουν. Αρκεί να έχουν θέληση».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Μάλαμας, είπε: «Είμαι 21 χρόνια στον Άρη. Δεν θέλω να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα, μόνον στον ΑΡΗ. Μας έχει αγκαλιάσει η οικογένεια του Άρη. Και ο ΑΣ αλλά και ο κόσμος. Είναι απίθανο για εμάς να έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Δεν έχω λόγια να σας εξηγήσω πως νιώσαμε όταν είκοσι φίλοι του Άρη βρέθηκαν πέρυσι κοντά μας στην Αθήνα και φώναζαν στις κερκίδες το όνομα της ομάδας, ‘Άρης – Άρης’…».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top