ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης σε… μονόδρομο στη διακοπή: Ξεκάθαρο ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά

Ο Άρης ολοκλήρωσε τη σειρά των επτά πρώτων αγωνιστικών, με μια φτωχή και απογοητευτική συγκομιδή… Με μόλις οκτώ βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση, μετράει ήδη τρεις ήττες και μια εντός έδρας απώλεια, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την Κηφισιά στο “σπίτι” του.

Μετά από μια εβδομάδα με τρία παιχνίδια και σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, οι επόμενες θα είναι μέρες αποφόρτισης για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ από την Παρασκευή οι κιτρινόμαυροι θα… μετακομίσουν στην Πτολεμαΐδα.

Στο διάστημα αυτό της μίνι-προετοιμασίας θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, ώστε ο Άρης να μην πετάξει πρόωρα στα “σκουπίδια” μια αγωνιστική χρονιά, χωρίς επιτυχίες… Η απουσία προετοιμασίας φαίνεται τώρα, που ο Άρης δεν έχει δυνάμεις να τελειώσει τα παιχνίδια. Και δεν είναι μόνο αυτή η “ανορθογραφία”, μια και βασικοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όπως π.χ. ο Νταρίντα είναι σε χαμηλές πτήσεις και δεν έχουν δώσει αυτά που μπορούν.

Το βάρος πλέον για να αλλάξει η εικόνα η ομάδα είναι να δουλέψει σε αυτό το διάστημα της διακοπής. Αυτό είναι το “φάρμακο” αυτή την στιγμή… Να γίνει δουλειά από τον Άκη Μάντζιο, να συμμαζέψει ότι συμμαζεύεται και να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ώστε επιστρέφοντας στο γήπεδο να κάνει σερί νικών, έχοντας ένα θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα, αρχής γενομένης του αγώνα στις Σέρρες με το Πανσερραϊκό… Όλα αυτά θεωρητικά πάντα γιατί ήδη οι κιτρινόμαυροι έχουν χάσει από ΟΦΗ, Λαμία, ενώ “σκόνταψαν” και στην Κηφισιά, αποδεικνύοντας ότι τα “βατά” προγράμματα τα κάνουν οι πράξεις στον αγωνιστικό χώρο και όχι τα λόγια.

O Άκης Μάντζιος καλείται να φτιάξει την αμυντική λειτουργία, την ώρα που ο Άρης έχει δεχθεί 11 γκολ σε μόλις 7 ματς στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, θα κληθεί έναν «κορμό», μια σταθερή ενδεκάδα ώστε να αποκτηθεί και η κατάλληλη χημεία. Φυσικά προσθαφαιρέσεις θα υπάρχουν, αναλόγως και με τις ανάγκες κάθε αγώνα και τις απουσίες που υπάρχουν.

Η φετινή σεζόν δεν θα είναι εύκολη και θέλει υπομονή και σίγουρα “γερά στομάχια”. Ο κόσμος του Άρη απαιτεί μια καλύτερη ομάδα και την αξίζει, ενώ την ίδια ώρα η εικόνα με το μισοάδειο Κλεάνθης Βικελίδης στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

To Top