ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης στάθηκε στο ύψος του και έχει το… πάνω χέρι για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Άρης στάθηκε στο ύψος του στο κρίσιμο παιχνίδι του Βόλου και έχει το… πάνω χέρι για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την Κυριακή οι κιτρινόμαυροι με την νίκη τους έφτασαν στους 44 βαθμούς, απέκτησαν σαφές πλεονέκτημα με… θέα την Ευρώπη, αφήνοντας την ομάδα της Θεσσαλίας τέσσερις βαθμούς πίσω, στους 40. Παράλληλα, έχουν μπροστά του ένα ακόμη γύρο στα πλέι οφ και τον Βόλο μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης την 8η αγωνιστική.

Θεωρητικά πάντα, η διαφορά αυτή ξεκαθαρίζει το… τοπίο της Ευρώπης, ενώ ο Άρης έχει τρία παιχνίδια στο “σπίτι” του με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ενδιάμεσα τον Βόλο, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και θα αγωνιστεί μια φορά μόνο εκτός Θεσσαλονίκης, την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό…

Σε κάθε περίπτωση, οι κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν ώριμοι και ουσιαστικοί και έχουν το πάνω χέρι, καθορίζοντας πλέον απόλυτα την τύχη τους οι ίδιοι…

Η εικόνα του Άρη ήταν αυτή που έπρεπε να είναι στο μεγαλύτερο διάστημα του φετινού πρωταθλήματος. Με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, πλάνο και πάθος από το πρώτο λεπτό, οι κιτρινόμαυροι έδειξαν ποιος είναι το… αφεντικό του αγώνα και ποια ομάδα πρέπει να πάρει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης ήξερε τι ήθελε και το πήρε εύκολα. Δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο, άνοιξε το σκορ με υπέροχη ατομική προσπάθεια του Νταρίντα και πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του. Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο στο Βόλο, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να γίνουν απειλητικοί. Αντιθέτως οι κιτρινόμαυροι βρήκαν τους χώρους και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Καμαρά μετά απο εξαιρετική πάσα του Εμπακατά.

Όπως αποδείχθηκε, ο Άρης παρουσιάστηκε πνευματικά έτοιμος στο κομβικό αυτό παιχνίδι, κάτι για το οποίο προσπάθησε όλη η ομάδα μέσα στην εβδομάδα που πέρασε… “Το πιο σημαντικό για να είναι έτοιμη η ομάδα είναι το μυαλό. Γιατί αν δούμε τους δύο αντιπάλους, εμάς και το Βόλο, σίγουρα είμαστε καλύτερη ομάδα. Το θέμα είναι να ετοιμαστεί το μυαλό των παικτών μας. Να είναι συγκεντρωμένοι και να ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει, τι θέλουμε σαν ομάδα, αλλά και τι κάνει ο αντίπαλος” όπως είχε τονίσει μέσα στην εβδομάδα ο Τόλης Τερζής.

Τώρα ο Άρης έχει αποκτήσει ένα σημαντικό βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό αποτέλεσμα… Πέντε στροφές πριν το τέλος οφείλει να “τελειώσει τη δουλειά” και να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα.

To Top