ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης στον τελικό! Πρόκριση μετά από 14 χρόνια!

Ο Άρης έφερε λευκή ισοπαλία (0-0) με τον Παναιτωλικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αλλά ήταν αρκετή για να του χαρίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα. 

Και η ισοπαλία του έφτανε! Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, είχε τον Βέλεθ σε συγκλονιστική ημέρα, δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο και σε συνδυασμό με την νίκη στον πρώτο αγώνα, σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ… ΟΠΛΑ

Ο Άκης Μάντζιος επιστράτευσε όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές του για τον δεύτερο αγώνα (19:00) με τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης» επιλέγοντας στην αριστερή πλευρά τους Φεράρι, Σαμόρα.

Ουσιαστικά επρόκειτο για τις δύο θέσεις για τις οποίες υπήρχε αμφιβολία ως προς τα πρόσωπα που θα επιλέγονταν Αντιθέτως, στη δεξιά πλευρά δεν υπήρξε η παραμικρή έκπληξη με την επιστροφή του Μόζες Οντουμπάτζιο στο αμυντικό άκρο, πίσω από τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ.

Ο Χουλιάν Κουέστα διατηρήθηκε στην εστία ενώ στο δίδυμο του κέντρου της άμυνας βρέθηκαν οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς. Ο Φραν Βέλεθ πήρε ρόλο μοναδικού αμυντικού χαφ, ο Βλάντιμιρ Νταρίντα τον αντίστοιχο του εσωτερικού μέσου ενώ ο Μανού Γκαρθία αγωνίστηκε πίσω από τον Λορέν Μορόν ο οποίος επιλέχθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να τελειώσει το ματς το ταχύτερο δυνατό, πιέζοντας τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν κυριαρχικό ποσοστό κατοχής αλλά δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στην τελική επιλογή.

Οι Μάνου Γκαρθία, Νταρίντα και Μορόν ήταν εγκλωβισμένοι με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός βασιζόμενος στην αυστηρά αμυντική λογική του να μην απειληθεί ιδιαίτερα. Εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών του Άρη ήταν οι δύο ακραίοι του.

Ο Σουλεϊμάνοφ είχε δύο καλές στιγμές να χριστεί σκόρερ, μία στο 7ο λεπτό που το σουτ του κατέληξε λίγο δίπλα από το πλάγιο δοκάρι και μία ακριβώς στο 45, όταν επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο έτερος πλάγιος επιθετικός, Σαμόρα, είχε τη δική του καλή στιγμή στο 38, όταν μετά απο γύρισμα του Οντουμπάτζιο ο Κοσταρικανός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Τσάβες.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η κυριαρχία του Άρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τους κιτρινόμαυρους να έχουν τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο, έχοντας όμως πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Ο Παναιτωλικός με τις αλλαγές του Πετράκη προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Κουέστα. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να απειλήσουν αλλά στην καλύτερή στιγμή του δευτέρου μέρους ο Σαβέριο έκανε κοντρόλ απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει!

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι (Ζουλ 90+1′), Βέλεθ (Ρόουζ 90′), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (Σαβέριο 79′), Μανού Γκαρθία (Φετφατζίδης 60′), Σαμόρα, Μορόν (Ανσαριφάρντ 80′).

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (Λομόνακο 80′), Μπρ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (Τσιγγάρας 81′), Φρ. Ντουάρτε (Χουάνπι 61′), Σενγκέλια (Ντίας 72′), Καρέλης (Ζοάο Πέδρο 61′).

  • Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου
  • Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Τρύφωνας Πετρόπουλος
  • 4ος ο Ανδρέας Γκάμαρης.VAR:  Άγγελος Ευαγγέλου, Θανάσης Κόλλιας.
To Top