Ο Άρης στο πλευρό των Special Olympics

Η ΚΑΕ Άρης αποδέχθηκε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση αποδέχθηκε την πρόσκληση των Special Olympics Ελλάς να συμμετάσχει στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την υποστήριξη της Euroleague.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης αναφέρονται τα εξής: “Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ Special Olympics στο πλαίσιο της συνεργασίας FIBA EUROPE και Special Olympics Ευρώπης έχει καθιερωθεί από το 2004. Μία εβδομάδα το χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές του μπάσκετ, ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα των Special Olympics. Προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ώστε να δώσουν ευκαιρίες σε άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες μπάσκετ που διοργανώνονται σε κάθε χώρα και να συνυπάρχουν με τα πρότυπά τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Η 9η Ευρωπαϊκή Ομάδα Μπάσκετ Special Olympics είναι αφιερωμένη στις ομάδες Μπάσκετ Γυναικών Special Olympics και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2012, με μία σειρά εκδηλώσεων. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν 17.000 εγγεγραμμένοι αθλητές με διανοητική αναπηρία από 32 χώρες, με σκοπό:

  • την προώθηση της κοινωνικής ένταξης μέσω των Unified Sports και φιλικών αγώνων
  • τη μέγιστη συμμετοχή αθλητών με διανοητική αναπηρία όλων των επιπέδων ικανότητας
  • τη συμμετοχή νέων αθλητών Special Olympics
  • την όσο μεγαλύτερη προβολή δραστηριοτήτων από τα ΜΜΕ
  • τη συμμετοχή επαγγελματιών και προσωπικοτήτων από το χώρο του μπάσκετ

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 από τις 09:30 έως τις 12:30, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο θα πραγματοποιηθεί σειρά αγώνων των ομάδων Μπάσκετ από τα Προπονητικά ΠρογράμματαSpecial Olympics Ελλάς. Θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων  Μπάσκετ Special Olympics Ελλάς και της εφηβικής ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ, καθώς και αγώνας Unified (Aγώνας Μεικτών Ομάδων αθλητών με και χωρίς διανοητική αναπηρία ), ενώ παρούσα θα είναι και η ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ, που θα ενθαρρύνει τους αθλητές των Special Olympics Ελλάς!

Η δύναμη της θέλησης των αθλητών Special Olympics που δίνουν τον δικό τους αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, καθώς και η αφοσίωση  χιλιάδων εθελοντών που στηρίζουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα την προσπάθεια αυτή, εμπνέει την  Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και τους αθλητές της, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια των Special Olympics Ελλάς για ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

 

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:

1. ΑΡΗΣ (Εφηβικό)

2. Ε.Ψ.Ι.Κ.Α.

3. Ζωή

4. Ειδικό Γυμνάσιο

5. ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

6. Special Olympics 1

7. Special Olympics 2

8. Πεύκα (Κορίτσια)

9. Πεύκα (Αγόρια)

10. Special Olympics (Κορίτσια)

 

Το πρόγραμμα των αγώνων:

1ος αγώνας: Ε.Ψ.Ι.Κ.Α. – Ζωή    (09:30)

2ος αγώνας: Νικητής αγώνα 1 – Ειδικό Γυμνάσιο  (09:50)

3ος αγώνας: Ζωή – Ειδικό Γυμνάσιο   (10:10)

4ος αγώνας: ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής – Special Olympics 1   (10:30)

5ος αγώνας: Πεύκα – Special Olympics 2    (10:50)

6ος αγώνας: ΑΡΗΣ – Πεύκα   (11:10)

7ος αγώνας: Πεύκα (κορίτσια) – Special Olympics (κορίτσια)   (12:10)

 

Η είσοδος στους αγώνες είναι δωρεάν”.

To Top