ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης της Ευρώπης: Χρειάζεται… τύχη στην κλήρωση, αλλά πάνω απ΄όλα αποφασιστικότητα!

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο Άρης έμεινε εκτός της λίστας των ισχυρών, του β΄προκριματικού γύρου στο Conference League.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν τη θέση που θα μπορούσαν να είχαν στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης για… 0.050 πόντους!

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της UEFA να επιβραβεύσει τους Κυπελλούχους των χωρών γιατί οδήγησε σε μερικές ανακατατάξεις, οι οποίες λειτούργησαν αρνητικά για τους «κιτρινόμαυρους» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

O Άρης μπορεί να κληρωθεί είτε με κάποιον νικητή από τα εννιά ζευγάρια από τον προηγούμενο γύρο, είτε με 35 ομάδες που βρίσκονται ήδη στον β’ προκριματικό. Δεδομένο είναι, πως δεν θα κληρωθεί με την ΑΕΚ.

Από τα ζευγάρια του πρώτου γύρου, μερικές από τις ομάδες είναι οι Μάριμπορ, Φέχερβαρ, Ντάνταλκ, Σούντοβα, Δε Νιου Σέιντς, Σπάρτακ Τρνάβα, Σαράγεβο, Ντομζάλε και Κλάκσβικαρ.

Οι ομάδες που είναι ήδη στον β΄προκριματικό και είναι πιθανοί αντίπαλοι:

Βασιλεία, Κοπεγχάγη, Πλζεν, Γκεντ, Φέγιενορντ, Στεάουα, Παρτιζάν Ρόζενμπρογκ, Μόλντε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπάτε Μπορίσοβ, Αστάνα, Ριέκα, Απόλλων Λεμεσού, Χάποελ Μπερ Σεβά, Σίβασπορ, Αούστρια Βιένης, Χάιντουκ Σπλιτ, Αμπερντίν ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ντουντελάνζ, Σούτσι, Χιμπέρνιαν, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Ποτάβα, Όσιγιεκ, Κραϊόβα, Ει Τζι Εφ, ΑΕ Λεμεσού, Βαντούζ, Βοϊβοντίνα, Τσουκαρίτσκι και Σλοβάτσκο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν ανάγκη από την τύχη να τους “χαμογελάσει”, προκειμένου να μην κληρωθούν με κάποια από τις δυνατές ομάδες που αναφέρονται παραπάνω, όπως Βασιλεία, Φέγιενορντ, Κοπεγχάγη κτλ.

Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι να μην επαναληφθεί το κάζο της εμφάνισης με την Κόλος Κοβαλίβκα, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου χρειάζεται αποφασιστικότητα για να τα καταφέρει, καθώς η διάκριση μέσω της Ευρώπης, είναι ένας μεγάλος αγωνιστικός στόχος για την επόμενη σεζόν.

Όποιος κι αν είναι εν τέλει ο αντίπαλος, είτε ισχυρός θεωρητικά, είτε όχι, ο Άρης πρέπει να επαναφέρει την ευρωπαϊκή του “δίψα” την οποία έδειξε πολλές φορές στο παρελθόν. Κι αν χρειαστεί κάποια… υπέρβαση, τίποτα δεν αποκλείεται, καθώς οι ομάδες θα αναμετρηθούν τον Ιούλιο για πρώτη φορά, επομένως οι εκπλήξεις είναι όλες στο πρόγραμμα. Αρκεί να μην πέσει “θύμα” έκπληξης ο ίδιος ο Άρης, όπως έγινε και πέρσι, με την άσημη ουκρανική ομάδα…

To Top